back

Відбулося засідання Ради регіогів під головуванням Президента України

25-01-2011 | 11:51

24 січня 2011 року голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь в засіданні Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича.

На засіданні розглядалися питання системної модернізації України та шляхи забезпечення її конкурентноспроможності.

Звертаючись до учасників засідання Ради регіонів, Президент України наголосив, що влада поставила перед собою надзвичайно амбітне і складне завдання - реалізацію цілого пакета економічних реформ: податкової та бюджетної реформ, дерегуляцію бізнесу, реформу державної влади, пакету соціальних реформ.

"Водночас принципово важливо, щоб якісні зміни, які вже почали відбуватися в країні, якнайшвидше відчув кожен громадянин нашої держави. Переконаний, що саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення наших економічних реформ та максимального наближення її результатів до кожної людини. Як ми з вами і раніше переконливо казали: сильні регіони – це сильна Україна." - підкреслив Глава держави.

Президент зауважив, що головна ідея, з якою він йшов на президентські вибори в 2010 році, – ідея єдності суспільства. «Без цього неможливі реформи, неможлива успішна модернізація всієї України. Внутрішня інтеграція, соціально-економічне зростання на основі тісної взаємодії регіонів є одним із ключових напрямків об’єднання», – сказав Віктор Янукович.

«Визначаючи напрямки реформування системи управління регіональним розвитком і формуючи модель міжрегіонального співробітництва України, ми маємо враховувати найкращі інструменти посилення регіонального розвитку, що напрацьовані в країнах Євросоюзу. Інструментів є багато. І я прошу Міністра фінансів, Прем’єр-міністра України – організуйте, будь ласка, цю роботу якомога швидше», – сказав Віктор Янукович.

Глава держави висловив упевненість, що ефективна регіональна політика не може і не буде зводитись виключно до підтримки окремих областей. Держава у першу чергу повинна поновити вплив на загальні макрорегіональні пропорції. Особливу увагу необхідно приділити міжрегіональній кооперації та співпраці.

«Для успішної регіональної політики нам потрібні воля, послідовність, консолідованість дій і виконавча дисципліна, яку ми будемо підтримувати на самому високому рівні. І цього я буду вимагати від кожного», – резюмував Віктор Янукович.