back

Голова облдержадміністрації побував на святі Першого дзвоника

01-09-2011 | 11:10

1 вересня, у День знань, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко побував на святі першого дзвоника у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Вітаючи вчителів, вихованців та батьків з початком нового навчального року, Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що він стане новою сходинкою інтелектуального зростання для близько 97 тисяч школярів області, а 8,5 тисяч дітлахів вперше відкриють для себе захоплюючий світ знань.

Голова облдержадміністрації наголосив: в ювілейний рік 20-річчя Незалежності України увага органів влади спрямована на виконання завдань Року освіти та інформаційного суспільства, проголошеного згідно з Указом Президента України Віктора Януковича. Прийнято 4 області програми, реалізація яких сприятиме подальшому створенню належних умов навчання, виховання, організованого дозвілля школярів.

Говорячи про Чернігівський ліцей, Володимир Хоменко зауважив, що він славиться своїми випускниками: закінчили військові інститути і служать офіцерами Збройних Сил України майже 950 випускників закладу.

«Приємно відзначити, що нинішні ліцеїсти продовжують добрі традиції закладу. Зокрема, це успішні виступи у всеукраїнських та обласних конкурсах команди ліцею «Сокіл» та драматичної студії «Натхнення».

Окремо хочу відмітити досягнення команди «Кадети», яка стала переможцем обласного Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!». Я уважно стежив за змаганнями у цьому чемпіонаті, де ви продемонстрували обізнаність не тільки в різних галузях економіки, науки, техніки, але й з історії рідного краю», - зазначив керівник області та побажав команді успішного виступу і у фіналі Чемпіонату, який розпочнеться вже у вересні.

«Вірю у ваші непересічні таланти і творчі можливості. Нехай успішним і радісним буде кожен ваш крок до вершини знань», - побажав Володимир Хоменко.

Він також адресував слова вдячності педагогам і вихователям, які щедро діляться своїми знаннями і на власному досвіді виховують молоде покоління свідомих громадян та висловив упевненість у тому, що зовсім скоро сьогоднішні ліцеїсти наполегливою працею та вагомими здобутками прославлять свій навчальний заклад, Чернігівську землю, рідну Україну.

У подарунок від обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вручив колективу ліцею паспорти від комп’ютерного класу, до складу якого входить мобільний інтерактивний комплекс.

Після слів привітання від батьків ліцеїстів 1 курсу, вручення грамоти-настанови ліцеїстів 2 курсу першокурсникам та проходження ліцеїстів урочистим маршем, почався перший у цьому навчальному році урок на тему «Україна – наш спільний дім».

У навчальному корпусі ліцею голова облдержадміністрації оглянув комп’ютерний клас та мав нагоду побачити демонстрацію фрагмент уроку геометрії із застосуванням нового мультимедійниго навчального комплексу.

Після цього переможець Всеукраїнського турніру юних винахідників та раціоналізаторів ліцеїст Віталій Корецький ознайомив присутніх з власним винаходом – автоматичним пристроєм підкачування коліс.

Володимир Хоменко також ознайомився з умовами проживання та харчування вихованців ліцею.



































Прес-служба облдержадміністрації