back

Володимира Хоменка обрано головою Чернігівського обласного осередку Національного Олімпійського Комітету України

06-10-2010 | 18:07

Таке рішення прийнято під час звітно-виборчої Асамблеї обласного осередку НОК України, у якій взяв участь перший віце-президент НОК Володимир Бринзак.

Заступниками Володимира Хоменка обрано голову обласної ради Наталію Романову, яка очолювала обласний осередок протягом останніх чотирьох років, та заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка.

На початку засідання Наталія Романова прозвітувала про діяльність осередку за період з липня 2006 по жовтень 2010 року. Звіт присутні взяли до відома, а діяльність обласного осередку НОК за завітний період визнали задовільною.

Перший віце-президент НОК Володимир Бринзак, відмітивши позитивні моменти роботи обласного осередку, акцентував увагу на невирішених питаннях та висловив сподівання, що з новим головою робота цієї структури у напрямку розвитку і підтримки спорту на Чернігівщині стане ще ефективнішою. Він також пообіцяв підтримку з боку Національного Олімпійського Комітету, який бачить значний резерв і великі можливості області, в якій сконцентрована велика кількість видатних тренерів та спортсменів, що вже неодноразово з гідністю відстоювали честь України на міжнародних змаганнях та олімпіадах.

У свою чергу новообраний голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко підкреслив, що для нього це обрання – не чергова посада, а велика відповідальність, яка повинна бути підкріплена конкретними діями.

«Мій життєвий принцип – слово, підтверджене справою. Тому наше завдання – зробити так, щоб нова сторінка розвитку спорту нашого регіону, написана спільними зусиллями, мала достойний вигляд», - наголосив керівник області.

За його словами, знаковими орієнтирами для спортивних осередків країни є висловлені Президентом України Віктором Януковичем пропозиції щодо визначення пріоритетів у зв’язку з проведенням „Євро-2012”, оголошення 2013 року роком фізичного здоров’я та екології, а також проведення зимових Олімпійських ігор 2022-го року в Карпатах.

Серед першочергових завдань, на яких буде зосереджено увагу Чернігівського обласного осередку, Володимир Хоменко визначив покращення матеріально-технічного стану тренувальних баз на території області та умов роботи тренерів, кваліфіковану підготовку чернігівських спортсменів до Олімпійських та Параолімпійських ігор та інше. Він також зауважив, що концентрація зусиль та матеріального забезпечення буде спрямована, перш за все, на базові види спорту, в яких наші спортсмени досягли серйозних результатів для того, щоб гідно представити Чернігівщину на найближчих змаганнях.

Підтримати наших спортсменів мають також інвестори, яких, за словами Володимира Хоменка, треба зорієнтувати у правильному напрямку.

«Соціальну відповідальність бізнесу за розвиток регіону, в тому числі фізичної культури і спорту, буде підвищено», - пообіцяв голова обласного осередку НОК України.

Прес-служба облдержадміністрації