back

Розширене засідання обласного штабу зі сприяння виборчим комісіям

27-10-2010 | 16:13

27 жовтня, під головуванням заступника голови -керівника апарату облдержадміністрації Миколи Стрільця відбулося розширене засідання обласного штабу зі сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них Законом повноважень.

Відкриваючи засідання Микола Стрілець зазначив, що обласною державною адміністрацією вже проведено ряд заходів, на виконання тих завдань, які віднесені виборчим законодавством до компетенції органів виконавчої влади, а саме: головою обласної державної адміністрації видані розпорядження:

- від 6 вересня 2010 року № 289 «Про забезпечення сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень»;

- від 6 жовтня 2010 року № 344 «Про утворення обласної робочої групи зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, які прибудуть в Україну для спостереження за процесом підготовки та проведення чергових місцевих виборів 31 жовтня 2010 року».

В районах та містах області утворені відповідні районні (міські) штаби зі сприяння виборчим комісіям, а також визначені відповідальні працівники за організацію перебування в районах (містах) офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.

Проведено два розширених засідання обласного робочого штабу.

Про основні організаційні заходи щодо забезпечення охорони приміщень виборчих комісій, охорону бюлетенів та виборчої документації присутніх поінформував заступник начальника управління МВС України в області Іван Гамор. Він, зокрема, зазначив, що особовий склад перейшов на посилений режим чергування. Працівники міліції готові до виконання покладених на них обов’язків.

Начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Сергій Зозуля ознайомив із станом матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій всіх рівнів.

Підбиваючи підсумок наради, Микола Стрілець ще раз наголосив на забезпечення виконання наступних питань, а саме:

підготовка, згідно з нормативними вимогами приміщень до голосування; забезпечення нормального теплового режиму в приміщенні в день голосування;

телефонізація дільничних виборчих комісій та приміщень для голосування в день виборів; забезпечення охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації; підтримання належного громадського порядку в день голосування 31 жовтня; забезпечення охорони виборчої документації під час її транспортування дільничними виборчими комісіями до відповідних територіальних виборчих комісій.

Крім того, організація чергування районних аварійних служб (електричних мереж, зв'язку) в день голосування 31 жовтня. Сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій, які прибули в Україну з метою спостереження за підготовкою до проведення виборів та ходом голосування в день виборів.