back

За батьківську любов, тепло і ласку

30-09-2014 | 11:23

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. У цей день українська спільнота намагається вшанувати і подякувати тим, хто своєю великою любов’ю зігріває у родинах дітлахів, обділених батьківською ласкою, дає їм надію на щасливе майбутнє, вселяє у зболені дитячі серця віру в життя.

Сьогодні в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зустрівся з усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями.

Звертаючись до присутніх у залі, він з приємністю зазначив, що кожного дня все більше і більше мешканців нашої області відкривають свої серця і двері своїх осель для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримка сімей, у яких вони виховуються, зменшення кількості таких дітей у інтернатних закладах є головними завданнями державної політики в галузі захисту прав дитини, загальновизнаним європейським пріоритетом.

Завдяки небайдужим людям на сьогодні сімейними формами виховання в області охоплено більше 85% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 443 дітей знайшли любов, турботу, материнське тепло і батьківське щире слово в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, ще 1585 дітей знаходиться під опікою, піклуванням.

- Кожен з нас може внести зміни у життя дитини, усі разом ми зможемо побудувати Україну, де б дітям жилось якнайкраще, де б вони зростали у любові, злагоді та повазі, де б кожен хлопчик і кожна дівчинка могли насолоджуватись дитинством у мирі і добробуті, - підкреслив Сергій Журман.

Він привітав усіх прийомних батьків, усиновителів, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, побажав усім міцного здоров'я, щастя, благополуччя.

- Нехай у Ваших домівках завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість. З кожним днем примножується, щедрість та милосердя Ваших душ, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації.

З нагоди Дня усиновлення прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам, піклувальникам було вручено відзнаки облдержадміністрації. А головною нагородою для них є любов їхніх дітей.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації