back

Чернігівському осередку фізкультурно - спортивного товариства «Колос» – 60 років

21-10-2010 | 13:53

21 жовтня у приміщенні облдержадміністрації відбулися урочисті з нагоди 60-річчя фізкультурно-спортивного товариства «Колос» за участю заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Шанойла , спортсменів, тренерів, організаторів та ветеранів обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Колос".

«Фізична культура і спорт завжди були важливою складовою суспільного життя Чернігівщини, і протягом багатьох років товариство «Колос» утримує в області провідні позиції, - зазначив Олександр Михайлович,- Завдяки діяльності цього товариства діти і молодь на селі широко залучаються до спортивних ігор, тренувань та участі у змаганнях. Лише у фіналах літніх всеукраїнських сільських спортивних ігор нинішнього року спортсмени завоювали чотири золотих, шість срібних і п’ять бронзових нагород».

Під час зустрічі заступник голови акцентував увагу на тому, що сьогодні активна діяльність спортивних клубів набуває ще більшої ваги у зв’язку з пропозицією оголосити 2013 рік «Роком фізичного здоров’я і екології, яка була висловлена у Посланні Президента України Віктора Януковича до українського народу.

Неодноразово учасники урочистостого зібрання згадували видатні досягнення «колосівців» Чернігівщини: чемпіонки Афінської Олімпіади з кульової стрільби Олени Костевич, чемпіонів світу і Європи з кікбоксінгу Романа Власенка, Віталія Кравченка, Світлани Новопашен.

Щирі слова вдячності лунали і на адресу ветеранів спортивного товариства «Колос», тренерів і вихованців ДЮСШ, організаторів, лікарів, журналістів – всіх тих, хто опікується і дбає про розвиток спорту на селі.

На святі також був присутній представник Центральної ради "Колос" , заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Васильович Расторгуєв. Він привітав присутніх з ювілеєм Чернігівського Фізкультурно спортивного осередку «Колос», побажав подальших успіхів в роботі всім присутнім, відзначив значний внесок Чернігівщини у розвиток спорту в Україні і вручив Подяки Центральної Ради ФСТ «Колос» активістам Товариства.

Кращі представники Чернігівської обласної організації були нагороджені і Почесними грамотами та Подяками облдержадміністрації.

На завершення урочистої події представники ФСТ «Колос» подякували Олександру Михайловичу Шанойлу за його допомогу і підтримку в організації і проведенні урочистостей з нагоди 60-річчя Товариства і презентували йому пам’ятний сувенір.











Довідка

60 років тому 19 серпня 1950 року Постановою Ради Міністрів Української РСР було створено фізкультурно-спортивне товариство «Колос» (перша назва «Колгоспник»). Воно було створене з метою масового впровадження фізичної культури серед сільського населення та підвищення спортивної майстерності сільських фізкультурників.

За роки, що минули товариство „Колос” досягло певних успіхів. Сьогодні в його рядах налічується понад два мільйони його членів, а до регулярних занять (тренувань) різними формами фізичної культури і спорту залучено майже два мільйони мешканців сіл і селищ, працюючих в галузях АПК та їх дітей. У рядах товариства за роки його існування підготовлено і виховано мільйони фізично здорових молодих людей, сільських мешканців і перш за все, дітей та молоді, підготовлено сотні чемпіонів і призерів Олімпійських ігор, чемпіонів світу і Європи, переможців і призерів Кубків світу, інших офіційних міжнародних змагань.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації