back

Голова облдержадміністрації взяв участь у нараді під головуванням Президента України

21-10-2010 | 13:27

21 жовтня Президент України Віктор Янукович провів з головами облдержадміністрацій нараду з питань забезпечення проведення чесних, прозорих і демократичних виборів до місцевих органів влади.

«Я зібрав вас, щоб підняти ваш рівень відповідальності за проведення чесних, прозорих та демократичних виборів. Треба створити всі умови, щоб наші громадяни прийшли на вибори, проголосували без будь-якого адміністративного втручання», – наголосив Глава держави, відкриваючи нараду.

За словами Президента, проблеми, що сьогодні існують у регіонах, цілком виправдані, зважаючи на політичну боротьбу, яка триває. «Але я не хотів би, щоб ви списували все це на політичну боротьбу», – зауважив Віктор Янукович.

Сьогодні, констатував Президент, є випадки, коли представники влади втручаються у виборчий процес. «У тих випадках, де чиновник займається політикою, це неприпустимо. Це вже є порушення законодавства. Я хотів би, що ви це усвідомили», – підкреслив В. Янукович, звертаючись до керівників регіонів.

Глава держави звернув окрему увагу голів ОДА на необхідність забезпечення всіх умов для ведення виборчої кампанії представникам усіх політичних сил: «Ми знаємо, що напередодні будь-яких виборів політики включають всі можливі та неможливі швидкості, щоб набрати рейтинг. Створіть для них умови. Нехай вони йдуть до людей, роз’яснюють свої позиції, програми, нехай люди слухають їх. Там, де треба дати приміщення – дайте.

Тобто йти цілком назустріч і виборцям, і будь-яким політичним силам. Для нас у жодному разі не повинно існувати політичних кольорів. Головне – це дотримання закону і верховенство права. Ніякої політичної доцільності».

Глава держави відзначив, що радився з цього питання з керівниками різних політичних партій. «Наступного тижня я також запланував напередодні голосування такі зустрічі – і з представниками більшості у парламенті, і меншості – я також хочу їх послухати. І все, що можна і необхідно зараз зробити, щоб створити умови згідно з чинним законодавством, ми повинні зробити. Щоб не було жодного випадку, коли б голова районної чи обласної адміністрації відмовив у вирішенні того чи іншого питання тої чи іншої політичної партії».

Президент доручив керівникам областей днями провести у себе зустрічі з представниками усіх політичних сил: «Послухайте – і зніміть всі питання, якщо вони є», – підкреслив Віктор Янукович.

«У нас вибори повинні бути демократичними, вільними. Ми маємо створити всі умови для виборців, щоб вони прийшли на ділянки 31 жовтня і проголосували. Зверніться до людей у регіонах, щоб вони прийшли на вибори, попросіть людей. Організуйте, будь ласка, цю роботу», – також наголосив Глава держави.

Президент особливо відзначив, що кожен обласний чи районний керівник має чітко керуватися у цій роботі Законом про місцеві вибори. «Щоб ви чітко орієнтувалися і йшли в руслі цього закону. Пам’ятайте: там де, не дай Боже, будуть порушення чи зловживання, я миттєво відреагую», – попередив Віктор Янукович, додавши, що, безумовно, також працюватимуть суди та правоохоронні органи.

«Ваше завдання – окрім того, щоб забезпечити належні теплі приміщення, порядок у них – створити рівні умови для всіх політичних партій, для всіх учасників виборчого процесу. Це моя вимога. І це буде й іспит для влади, який ми повинні з вами успішно пройти», – резюмував Глава держави. За інформацією офіційного сайту Президента України