back

Сергій Журман: Чернігівщина готова до поглиблення співробітництва з Францією

26-09-2014 | 15:40

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час зустрічі з делегацією Посольства Французької Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Аленом Ремі.

Участь у зустрічі також взяв заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Вітаючи гостей на Чернігівській землі, Сергій Журман наголосив на актуальності співпраці у сфері енергозбереження, аграрного виробництва, переробки деревини тощо.

Він також зауважив, що Чернігівщина зацікавлена в реалізації проектів з максимальним використанням природних ресурсів регіону, адже на території області знаходяться значні запаси торфу, бішофіту, крейди та кварцевих пісків.

Ми готові всіляко сприяти налагодженню міжнародної співпраці на регіональному рівні між Чернігівською областю та регіоном Прованс, а також реалізації цікавих інвестиційних проектів на засадах взаємовигідного співробітництва, - підкреслив Сергій Журман.

Як відзначив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, обласна державна адміністрація та обласна рада єдині в бажанні створити сприятливий бізнес-клімат для подальшого розвитку економіки в регіоні.

У свою чергу після презентації економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу області Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі зацікавився перспективами інвестування французького капіталу в економіку області. Тим більше, позитивний приклад співробітництва вже є: у Чернігові успішно працюють дві французькі компанії, на яких сьогодні побувала делегація. Це ТОВ «Кореп Україна» – учасник індустріального парку «Чексіл», яка займається виготовленням оригінальної електроосвітлювальної продукції, та ТОВ «Малтюроп Юкрейн» – філія холдингу «Малтюроп Груп» одного з провідних світових виробників солоду з сертифікованих сортів ячменю.

Алан Ремі висловив готовність до співробітництва, зауваживши, що вірить у покращення загального бізнес-клімату в Україні. Адже незважаючи на останні події, жодна зі 180-и французьких інвестиційних компаній не припинила діяльність на території країни.



Прес-служба облдержадміністрації