back

Спільними зусиллями - до бажаної мети

26-01-2011 | 10:58

25 січня перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко здійснив робочу поїздку до Сосницького району.

В рамках поїздки Станіслав Прокопенко взяв участь у розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації, де були розглянуті важливі питання про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку району. Виступаючи на засіданні колегії, перший заступник голови облдержадміністрації окреслив ряд найважливіших завдань, над якими належить наполегливо працювати у 2011 році органам влади, трудовим колективам і всім жителям Довженківського краю. Головна увага приділялась питанням забезпечення виважених і відповідальних підходів органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування району до виконання доленосних для всієї країни, і Чернігівської області зокрема, рішень Президента України та Уряду за ключовими напрямками роботи з реформування, що проводиться в Україні.

Станіслав Миколайович наголосив на необхідності реалізації конкретних заходів з метою поліпшення стану справ у агропромисловому комплексі району, зокрема, у розвитку тваринництва.

Іншими важливими напрямками роботи, які потребують особливої уваги з боку керівництва району, є будівництво: недобудовані об’єкти, неухильне виконання програми “Власний дім”, житло для молоді тощо. Йшлося про нагальну потребу в підвищенні ефективності роботи лісогосподарських підприємств, розширенні ними сфери надання послуг для населення та інших замовників.

Про потребу наполегливо працювати над наповненням бюджетів усіх рівнів зазначив, завершуючи виступ, перший заступник голови ОДА. Для цього треба, додав він, забезпечувати сплату податків, внесків до Пенсійного фонду, формувати свідомий підхід до цієї важливої справи кожного керівника, кожного приватного підприємця, проявляти високу відповідальність всіх посадовців за доручену ділянку роботи. “Основний обов’язок влади – це її ефективна робота”, – підкреслив Станіслав Прокопенко.

Після закінчення колегії перший заступник голови облдержадміністраці, голова райдержадміністрації, голова районної ради взяли участь в урочистому відкритті газопроводу в с. Волинка.

Запрошений до слова Станіслав Прокопенко, перш за все привітав громаду з великим державним святом – Днем Соборності України, підкресливши велику знаковість того, що така визначна подія як підключення ще одного села до системи газопостачання, відбувається саме в ці дні. “Адже поява блакитного вогника у сільській оселі є яскравим свідченням турботи держави, Президента України Віктора Януковича про підвищення соціальних стандартів життя людей, зокрема у сільській місцевості, - підкреслив Станіслав Миколайович. – Досягненню цього важливого результату передувала напружена робота обласної та районної державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування”.

Станіслав Прокопенко подякував усім, хто доклав зусиль до вирішення питання газифікації с. Волинка, за сумлінну працю і щиросердно побажав добра і здоров’я, успіхів у подальшій праці задля підвищення добробуту жителів області.

Перший заступник голови облдержадміністрації відвідав оселю місцевих педагогів – подружжя Миколу Олександровича і Валентину Анатоліївну Мельників, де вже підключено природний газ. Станіслав Прокопенко ознайомився з умовами проживання сім’ї. Він цікавився, як розпочався новий рік, чим живе родина сільських педагогів, говорив про увагу до освітян, яку зараз проявляють представники органів державної влади, адже це пов’язано і з тим що, 2011 – проголошений Роком освіти та інформаційного суспільства. Разом обговорювали, що можна зробити, щоб покращити ситуацію у школах, особливо у сільській місцевості.













Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації