back

Володимир Хоменко взяв участь у засіданні Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму

04-10-2010 | 16:34

4 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у засіданні першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму що пройшов у Геленджику, Краснодарський край РФ.

Цей захід організовано на виконання домовленостей, досягнутих Президентами України та Російської Федерації під час зустрічі 21 квітня 2010 року в Харкові, а також третього засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

У рамках роботи форуму відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

У своєму вступному слові Глава Української держави сказав: «Ми сьогодні проводимо зустріч, яку намітили ще в Харкові. За цей час нам багато вдалося зробити, і ми не повинні зупинятися – ми маємо рухатися вперед. Я хотів би зараз конкретизувати окремі питання. Наприклад, я вважаю, що необхідно розширити формат взаємодії регіонів за рахунок більш активної участі в ній не тільки прикордонних, а й інших регіонів, які досягли високого рівня економічного співробітництва чи взаємодії».

На переконання Глави держави, гарним прикладом такої співпраці може слугувати форум представників влади і бізнесу українських та російських регіонів (зі складу Уральського федерального округу РФ), який проходив 26–28 вересня в Єкатеринбурзі.

Віктор Янукович підкреслив важливість успішного розвитку проектів єврорегіонів, відзначивши вдалу роботу трьох із них – «Дніпро» (Чернігівська, Брянська, Гомельська області), «Слобожанщина» (Харківська та Білгородська області), «Ярославна» (Сумська та Курська області). «Триває процес створення ще двох єврорегіонів – «Донбас» і «Азов», – зазначив Президент України.

Також У Геленджику в рамках першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму відбулося підписання двосторонніх документів.

У присутності Президента України Віктора Януковича та Президента Росії Дмитра Медведєва було підписано:

- Програму міжрегіонального та прикордонного співробітництва України та Російської Федерації на 2011 – 2016 роки;

- Угоду між Українським та Російським союзами підприємців та промисловців про спільні дії з поглиблення українсько-російського міжрегіонального та ділового співробітництва;

- План заходів з реалізації Угоди між Запорізькою обласною державною адміністрацією та адміністрацією Краснодарського краю про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.