back

Сергій Журман: Тримаємо курс на усунення перешкод для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в область

25-09-2014 | 15:12

Розвиток інвестиційного клімату регіону є і надалі залишатиметься пріоритетним завданням органів виконавчої влади.

Незважаючи на складну суспільно-політичну і фінансово-економічну ситуацію постійно ведеться робота у напрямку створення таких умов для інвесторів, аби покращити роботу вже існуючих підприємств, а також допомогти тим компаніям, які готові сьогодні працювати у нашому регіоні, - наголошує в.о голови облдержадміністрації Сергій Журман.

За січень–червень підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно близько мільярда капітальних інвестицій.

В їх структурі за видами економічної діяльності переважала промисловість – 43,7% загального обсягу, на сільське, лісове та рибне господарство припадало 29,9%, на будівництво – 15,9%.

Проводиться постійний моніторинг інвестиційних проектів та намірів, за найважливішими з них встановлено адміністративний супровід.

Знаковим для області є те, що найбільші з них стосуються сільського господарства – галузі, яка є локомотивом економіки області. Це будівництво качиної ферми у Козелецькому районі та будівництво на території Корюківського району комплексу з розведення великої рогатої худоби для виробництва м'ясо-молочної продукції.

Наше основне завдання – знайти і зацікавити тих інвесторів, які в умовах сьогодення вкладатимуть кошти не тільки задля того, щоб отримати прибуток, а й спрямовуватимуть його на розвиток територій.

Нині ведеться активна робота щодо усунення перешкод для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в область, адже це – це і наповнюваність бюджету, і соціальна відповідальність бізнесу, і нові робочі місця, - наголошує Сергій Журман.


Прес-служба облдержадміністрації