back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко привітав ветерана Другої світової війни

02-09-2010 | 16:21

З нагоді 65-ї річниці закінчення Другої світової війни голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко відвідав ветерана Другої світової війни (учасника бойових дій на Далекому Сході) Василя Гаркушу, який перебуває на лікуванні у Чернігівській центральній районній лікарні.

Гаркуша Василь Юхимович, 1925 р.н. в січні 1943 року призваний на військову службу та направлений на Далекий Схід.

Почав свій бойовий шлях в серпні 1945 року у Маньчжурії (Китай). Брав участь у визволенні ряду китайських міст (Харбін, Мудазян, Мулин, Линков). Під час бойових дій отримав контузію, втратив слух. У подальшому продовжував військову службу в м.Ямахе, де приймав участь в охороні залізничної станції. Потім до 1950 року служив в містах Далекого сходу.

Голова обласної державної адміністрації привітав Василя Юхимовича з 65-ю річницею закінчення Другої світової війни та вручив ветерану слуховий апарат і продуктовий набір.

Також Володимир Хоменко ознайомився з матеріально-технічною базою лікарні та ходом підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Після чого голова обласної державної адміністрації відповів на запитання журналістів обласних та регіональних ЗМІ.

Зокрема, на запитання щодо фінансування медичного закладу Володимир Хоменко сказав, що Чернігівський район один із показових районів, де залучаються позабюджетні кошти для покращання матеріально-технічної бази лікувального закладу. А це близько 2 млн грн. І цей досвід повинні використовувати в інших регіонах області.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації