back

«Розумовські зустрічі»

24-09-2014 | 14:30

Презентація першого номеру нового загальноукраїнського друкованого засобу масової інформації із такою назвою відбулася сьогодні, 24 вересня, під час чергового засідання прес-клубу «Ділове слово».

Про особливості і роботу над новою збіркою розповідали: доктор юридичних наук, академік Національної академії правових наук України Олександр Копиленко; директор Київського офісу Інституту Кеннана Міжнародного центру підтримки науковців імені Вудро Вілсона, кандидат філологічних наук Ярослав Пилинський; спеціаліст Чернігівського ЦППК Дмитро Казіміров; директор Чернігівського ЦППК, кандидат історичних наук Володимир Бойко та учений секретар Чернігівського ЦППК, кандидат філософських наук Людмила Чабак.

- Програмні цілі збірника – це підвищення рівня обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, всіх зацікавлених громадян з історією та сучасним розвитком державного будівництва в Україні, відновлення історичної та національної пам`яті, інформування населення про результати наукових робіт у сфері дослідження питань формування адміністративно-територіального устрою та системи владних інституцій України, реформування системи державного управління та місцевого самоврядування, - сказав Володимир Бойко. - На сторінках видання публікуватимуться статті, що аналізують теоретичні та практичні здобутки у галузі історії, права та державного управління.

Новація цього видання полягає в тому, що на його сторінках читач може побачити статті як теоретиків, так і практиків. Взагалі, у першому номері викладено приблизно сорок статей. У найближчому майбутньому видання з'явиться в електронному вигляді в Інтеренеті.

Співзасновниками «Розумовських зустрічей» є: Сіверський центр післядипломної освіти, Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Український інститут національної пам’яті та Сіверський інститут регіональних досліджень. Періодичність – раз на рік.

Співавтори видання сподіваються, що у майбутньому «Розумовські зустрічі» зможуть стати міжнародним виданням і запрошують зацікавлених осіб долучитися до співпраці.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації