back

Місцева влада і студентство: діалог та співпраця

20-10-2010 | 19:27

Саме під таким гаслом проходила зустріч голови облдержадміністрації Володимира Хоменка зі студентським колективом Чернігівського державного технологічного університету.

Метою зустрічі керівника області зі студентами було знайомство з їх науковими розробками, проектами та досягненнями; сприяння ефективній співпраці між студентами та представниками влади; підтримка владою молодіжних ініціатив; забезпечення розвитку освітнього та культурного рівня студентства.

В рамках зустрічі Володимир Хоменко ознайомився з роботою Всеукраїнського студентського парламенту 2010-2011 навчального року та досягненнями студентів ЧДТУ на міському, обласному та міжнародному рівнях в рамках зміцнення міжнародних зв’язків між студентськими колективами України, Російської Федерації та ближнього зарубіжжя.

Також відбулася презентація наукових розробок від студентів факультету електронних та інформаційних технологій, переглянувши які Володимир Хоменко відмітив, що науковий потенціал університету у розробці сучасних інноваційних технологій для забезпечення соціально-економічних потреб та розвитку регіону є цікавим та дуже актуальним.

«Розвиток будь-якої країни визначається не її природними ресурсами та корисними копалинами, а, перш за все, інтелектуальною складовою нації. XXI сторіччя – це боротьба інтелекту та інновацій за нове майбутнє. І у ній виграє той, хто дасть відповідь на ті виклики, які ставить перед нами час», - наголосив Володимир Хоменко.

Він також зауважив, що саме тому зараз у нашій державі активно йдуть процеси по реформуванню системи освіти для того, щоб молоді спеціалісти могли своїми знаннями, умінням і досвідом конкурувати з фахівцями інших країн. Саме тому Президент України Віктор Янукович визначив одним з головних спільних пріоритетів розвиток конкурентних переваг вітчизняної освіти і науки та закликав оголосити на державному рівні 2011-й рік «роком освіти та інформаційного суспільства».

«Серед шести вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації області Чернігівський державний технологічний університет займає одне з провідних місць. Відкриття ЧДТУ було відповіддю на вимоги часу, оскільки створення у Чернігові великих підприємств на кшталт «Хімволокно», «ЧеЗаРи», «Чексілу» спонукало до підготовки фахівців прикладного профілю для економіки регіону. Тож тепер наше спільне завдання – щоб ті знання, напрацювання та підготовка фахівців давали відповідь на питання, як нам вийти із кризи та забезпечувати подальший розвиток економіки Чернігівщини» - підкреслив Володимир Хоменко.

Він також зазначив, що попереду багато роботи у напрямку зміни інфраструктури економіки області, оновлення виробництва на базових підприємствах, де знадобляться знання і розробки, зокрема, у галузі енергозбереження та інформаційних технологій сьогоднішніх студентів університету.

Голова облдержадміністрації пообіцяв дати доручення головному управлінню економіки облдержадміністрації ознайомитися з проектами студентів, вжити заходів для їх підтримки на регіональному рівні та завірив, що обласна влада буде вживати дієвих заходів щодо підтримки і розвитку молодіжних ініціатив, створення сприятливих умов для творчого процесу та успішної реалізації найбільш перспективних проектів.

Також Володимир Хоменко відповів на запитання студентів стосовно реалізації завдань Президента України Віктора Януковича по оптимізації системи освіти на регіональному рівні; перспектив розвитку молодіжного руху на Чернігівщині та подальшої співпраці влади з навчальним закладом.

Прес-служба облдержадміністрації