back

Ресурсний потенціал області гарантує продовольчу безпеку

23-09-2014 | 12:39

Насичення споживчого ринку області широким асортиментом якісних товарів (у першу чергу місцевого виробництва), підтримка місцевих товаровиробників, забезпечення стабільності цінової ситуації на соціально важливі продовольчі товари — ці питання ніколи не втрачають актуальності.

Саме тому продовольча безпека і продовольчий баланс регіону повсякчас залишаються пріоритетними в роботі органів виконавчої влади.

Як наголошує в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, цінова ситуація на продовольчому ринку області залишається стабільною. В області сформовані необхідні запаси основних продовольчих товарів, які постійно підтримуються в обсягах відповідно до попиту споживчого ринку.

Проблем із постачанням населенню регіону цукру, борошна, олії, макаронних виробів, круп та інших продуктів на даний час не існує.

Ситуація на ринку м’ясопродуктів та молочних продуктів залишається стабільною, виробничі потужності місцевих виробників дозволяють забезпечити потреби населення області у м’ясних та молочних продуктах.

Діюча в області програма державних форвардних закупівель зерна та постачання хлібозаводам борошна Аграрного фонду за фіксованими цінами забезпечуватиме регіон достатнім рівнем запасів борошна для випічки хліба.

Форвардні закупівлі продовольчого зерна в області проведені на 92% до законтрактованих обсягів.

Чернігівська область є самодостатньою в питаннях виробництва сільськогосподарської продукції. Ми маємо достатні запаси продовольства, які цілком доступні для населення регіону. Хочу запевнити, що питання забезпечення споживчого ринку основними продуктами харчування та цінової ситуації на продовольчу продукцію знаходяться на постійному контролі влади, - підкреслює Сергій Журман.


Прес-служба облдержадміністрації