back

Чернігівщина відзначила День партизанської слави

23-09-2014 | 12:24

22 вересня у Щорському районі пройшли урочисті заходи з нагоди Дня партизанської слави. Керівництво району, представники Чернігівської обласної та Щорської районної ради ветеранів, громадськість поклали квіти до пам’ятника загиблим під час Другої світової війни у м. Щорс. Також покладання квітів до братської могили партизанів відбулось у с. Єліне Щорського району.

Цього ж дня урочистості пройшли у Лісограді. Саме тут у роки Другої світової війни базувалися партизанські з’єднання.

У рамках урочистих заходів відбулось відкриття пам’ятного знаку на місці військового аеродрому 1941—1943 років.

— Звільняючи українську землю від фашистських загарбників 70 років тому, ніхто з нас і гадки не мав, що ті, з ким ми пліч о пліч робили спільну справу, зазіхнуть на наші землі. Сьогодні, коли агресор захопив частину української території, ми маємо об’єднатися, аби здолати нового ворога, — сказав голова обласної секції партизанів та підпільників Іван Кучма, виступаючи перед присутніми.

Усі, хто завітав цього дня до Лісограду, мали змогу переглянути експонати фотодокументальної виставки «Йшли у похід партизани. Чернігівсько-Волинське партизанське з’єднання. Фотолітопис 1943—1944 років», малюнки учнів загальноосвітніх шкіл на тему єдності України та долучитися до колективного написання листа воїнам Збройних сил України, які нині перебувають в зоні АТО.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації