back

Вручено обласні премії імені Софії Русової

01-10-2010 | 15:06

Четвертий рік поспіль досягнення найкращих педагогів Чернігівщини відзначають обласною премією імені Софії Русової.

Сьогодні, напередодні Дня працівників освіти, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко нагородив 20 найкращих представників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, які стали лауреатами обласної Премії імені Софії Русової у цьому році.

Вітаючи присутніх, голова облдержадміністрації, зокрема, зазначив, що кожного разу зустріч з педагогічною елітою області, справжніми майстрами своєї справи засвідчує якісні зміни в системі освіти регіону.

«Сьогодення і майбутнє, перспективи розвитку економіки, науки і культури значною мірою залежать від освіченості, свідомості учнівської молоді. Формування у них глибоких і міцних знань, прищеплення високої культури та суспільної активності є покликанням кожного з освітян. Але тільки найкращі, що мають вагомі здобутки у своїй виховній діяльності, удостоєні обласної премії імені Софії Русової.

Вам, вашому досвіду, мудрості і професіоналізму довірені юні особистості. Ви, шановні освітяни, формуєте майбутнє нашої країни, саме той потенціал, який невдовзі стане міцною, високоосвіченою основою нашої держави, надбанням і гордістю нашого Чернігівського краю», - наголосив керівник області.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що стан системи освіти є одним з визначальних чинників соціально-економічного розвитку області. Обласна державна адміністрація, органи місцевого самоврядування приділяють постійну увагу подальшому розвитку освітньої галузі, забезпеченню належних умов для творчого зростання кожного педагогічного працівника області. Відчувається і турбота Уряду про освітян, підвищення соціального статусу вчителя, його захищеності, добробуту та значимості в суспільстві. Саме тому прийнято рішення про підвищення з 1 жовтня заробітної плати освітянам.

«Благодатна, натхненна праця освітян має неоціненне значення для виховання підростаючого покоління. Президент України Віктор Янукович наголосив: «Державі дуже потрібні освічені люди, які будуватимуть сучасну країну».

Переконаний, що саме такі, притаманні нашим освітянам якості, як мудрість, духовність, благородство, забезпечать розбудову демократичної держави на засадах добра, людяності, шляхетності», - сказав Володимир Хоменко.

Знаково, що традиція заохочення іменними преміями педагогічних працівників поширюється на місцевому рівні. Сьогодні вони запроваджені в Борзнянському районі – імені Христини Алчевської, Куликівському – імені Лідії Деполович, Чернігівському – імені Миколи Мглинцева, місті Чернігові – імені Леоніда Глібова. Керівник області висловив переконання у тому, що такі премії мають бути встановлені в кожному районі та місті та запевнив присутніх, що державні органи влади і надалі будуть робити все можливе щодо гідного відзначення праці педагогів, які насправді заслуговують на велику вдячність і глибоку повагу суспільства.















Прес-служба облдержадміністрації