back

Машинобудівники області реалізували продукції на суму 381,5 мільйонів гривень

23-09-2014 | 12:08

Підприємства машинобудування за сім місяців поточного року реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на суму 381,5 млн грн., що становить 4,2% від загального обсягу реалізації промислової продукції. Про це повідомляє Головне управління статистики в області.

З початку року на Чернігівщині вироблено 152 автобуси, 60,5 тис. шт. вогнегасників. Більше вироблено інструментів для контролю інших фізичних характеристик, устаткування для забезпечення безпеки, контролю чи регулювання руху, електричних ламп й освітлювального обладнання, машин й апаратів для дугового зварювання металів, вогнегасників, автобусів.

Слід зазначити, що на підприємствах машинобудування зайнято 5,5 тисяч осіб, або 13,3% загальної кількості працюючих у промисловості.

Упродовж минулого року понад третину загальної кількості підприємств машинобудування займалися інноваційною діяльністю. Ними впроваджено 15 нових технологічних процесів, 17 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив 71,4 мільйони гривень, з якої 8,5 мільйонів гривень реалізовано за межі України.

За січень–липень 2014 року з Чернігівщини експортовано продукції машинобудування на 20,9 мільйонів доларів США. Половину експорту формували котли, машини, 40% – електричні машини. Найбільшим попитом ці товари користувалися в Російській Федерації, Литві, Білорусі, Ірані, Ісламській Республіці.

У І півріччі підприємствами машинобудування освоєно 13,7 мільйонів гривень капітальних інвестицій, або 3,3% всіх інвестицій промисловості. Станом на 1 липня поточного року в машинобудування було залучено 5,1 мільйонів доларів США (6,1% загального обсягу прямих іноземних інвестицій у промисловість).


Головне управління статистики у Чернігівській області