back

Системі профтехосвіти – 70 років

30-09-2010 | 15:49

30 вересня в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочистості з нагоди 70-річчя утворення системи профтехосвіти, яка дала путівку в життя близько 400 тисячам випускників Чернігівщини.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка майстрів професійної технічної освіти, які кожного дня передають свій досвід та секрети професійної майстерності майбутній робітничій зміні, привітав заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Він, зокрема, зазначив, що основною рушійною силою виконання Стратегії соціально-економічного розвитку регіону є нові, молоді робітничі кадри, які готуються протягом останніх років у 20 професійно-технічних навчальних закладах Чернігівщини.

Пріоритетними напрямками нової обласної Програми «Робітник Чернігівщини» повинно стати проведення економічних реформ, визначених планом дій Президента України Віктора Януковича «Україна – для людей».

«Реалізувати ці завдання це надзвичайно почесна і відповідальна справа для півтори тисячі інженерно-педагогічних працівників та майже 10 тисяч їх вихованців. Втілення в життя поставлених завдань неможливе без тісної співпраці з соціальними партнерами, роботодавцями. І сьогодні приємно бачити поряд з вами в цьому залі керівників провідних підприємств області. Саме налагодження конструктивного, взаємовигідного партнерства між навчальними закладами, роботодавцями та органами влади дозволить нам підготувати кваліфіковану робітничу зміну, яка буде відповідати вимогам сучасного ринку праці», - наголосив Віктор Тканко.

Він також висловив вдячність тим, хто творив історію профтехосвіти, хто відновлював її в нелегкі повоєнні роки, сприяв розбудові системи ПТО в 60-80 роках, забезпечував підготовку робітничих кадрів в незалежній державі.

Віктор Тканко побажав присутнім здоров'я, успіхів і звершення нових творчих задумів та вручив Почесні грамоти та Подяки обласної державної адміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації