back

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації наголосив на необхідності злагодженої та відповідальної співпраці усіх структур області

22-09-2014 | 12:36

22 вересня в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман провів оперативну нараду щодо розв’язання соціально-економічних проблем області.

На початку наради Сергій Журман наголосив на необхідності визначити шляхи подальшого розвитку регіону за кожним напрямом діяльності, враховуючи при цьому умови сьогодення.

Актуальними питання ми для області залишаються підготовка до зими та допомога родинам військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Як відзначив Сергій Журман, комплексні заходи з підготовки до опалювального періоду 2014/15 років та існуючі проблеми планується розглянути на черговому засіданні антикризового енергетичного штабу.

Також виконуючий обов’язки голови ОДА підняв надзвичайно важливе питання, яке постає все гостріше. Це невідкладна психологічна допомога сім’ям загиблих, поранених військовослужбовців та тим, хто повертається із зони АТО. За словами Сергія Журмана, на часі – створення регіонального центру медичної реабілітації для військовослужбовців.

Водночас, відповідні служби повинні чітко знати, кому необхідна реальна невідкладна допомога.

Ми повинні знати по всій області кожного бійця, кожну родину, у яких є проблеми. І туди обов’язково повинен прийти не лише соціальний працівник, а й психолог, основне завдання якого – індивідуальна психологічна допомога, - наголосив Сергій Журман.

Не втрачає актуальності питання допомоги родинам, що прибувають зі сходу країни. Він зауважив, що робота з рішенням проблем переселенців має бути комплексною, системною і прозорою.

Загалом же, за словами Сергія Журмана, у цей непростий для країни і для області час усі структурні підрозділи ОДА повинні працювати спільно і злагоджено з метою недопущення дестабілізації ситуації в регіоні.


Прес-служба облдержадміністрації