back

До свята 8 Березня

04-03-2011 | 14:45

У переддень Міжнародного жіночого дня 8 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з жіночою громадськістю області.

Вітаючи жінок зі святом, Володимир Хоменко назвав символічним те, що Міжнародний жіночий день святкується на початку весни, адже образ жінки втілює сутність життєдайних сил, що дають початок народженню і розквіту життя кожної людини.

«Споконвіку українська жінка виступає берегинею роду, миру і гармонії на рідній землі. Утвердження високого покликання жінки, підвищення її статусу як особистості, професіонала та активного громадського діяча – безперечна ознака сучасності. Сьогодні жіноцтво має можливість на рівних правах з чоловіками зробити неоціненний внесок в усі сфери життя», - зазначив керівник області.

Чернігівщина є лідером в Україні за розміром частки жінок у загальній чисельності населення – в області проживає більше 600 тисяч жінок, що становить майже 55% від усього населення регіону. Сучасні жінки беруть активну участь у процесах державотворення, розвитку науки і культури, займають активну громадську позицію. Значна кількість жінок працює в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Володимир Хоменко висловив слова подяки жінкам, які носять звання «Мати-героїня» (а їх в області 1251), жінкам – ветеранам війни та праці, на долю яких випало тяжке випробування – вистояти та перемогти в роки Великої Вітчизняної війни та післявоєнної розбудови.

Керівник області також привітав жінок, які сіють розумне, добре, вічне, мудре у дитячі душі, опікуються здоров’ям людей, формують духовну культуру Чернігово-Сіверського краю, гідно представляють наш край на спортивних світових аренах, організовують успішну діяльність трудових колективів.

Принагідно голова облдержадміністрації відмітив особливу роль жіноцтва у розвитку так званого третього сектора – громадських об’єднань, жіночих організацій, благодійних фондів та висловив сподівання на активну підтримку з боку жіночої громадськості дій місцевих органів влади, спрямованих на реалізацію в області системних реформ, проголошених Президентом України Віктором Януковичем.

«Сучасна жінка бере найдіяльнішу участь у перетвореннях, що здійснюються в Україні. В економічних, соціальних, політичних процесах – усюди проявляється активна позиція української жінки.

Тож щиро вклоняюся вам за все, що ви робите для нашого суспільства, наших дітей і нас, чоловіків – за вашу любов і вірність, турботу і терплячість, старанність і розважливість», - зазначив Володимир Хоменко та вручив урядові нагороди та відзнаки облдержадміністрації.

Жінок також привітав та вручив Почесні грамоти обласної ради голова облради Анатолій Мельник.





















В той же день в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт, присвячені Міжнародному жіночому дню.







Прес-служба облдержадміністрації