back

Виграти ми можемо лише миром – Глава держави

22-09-2014 | 10:14

Президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю українським телеканалам, в якому наголосив, що країна робить все для встановлення миру. «Виграти ми можемо лише миром», - заявив Президент.

Відповідаючи на запитання, Глава держави підкреслив, що ніякої розбіжності думок щодо пріоритету мирного розвитку подій у трикутнику «Президент-Парламент-Уряд» немає. «Абсолютно тверде переконання і скоординовані дії, що нам потрібен мир», - відзначив він.

Президент наголосив на важливості для України міжнародної підтримки. Він також відзначив єдиний підхід всіх лідерів Євросоюзу. «Цінності завжди мають перевагу над грошами, і Євросоюз продемонстрував це протягом останніх чотирьох-п’яти місяців і продовжує демонструвати», - наголосив Глава держави, додавши, що гроші, які Росія продовжує вкладати у інформаційну атаку на Україну, викидаються на вітер.

Петро Порошенко відзначив важливість прийняття Мінського меморандуму на шляху до миру. За його словами, цей документ деталізує механізм припинення вогню і створює передумови зупинки збройного протистояння.

«Впевненість мені дає те, що мешканці Донецька, Луганська втомилися і ненавидять всіх, хто зі зброєю, і вітають всіх, хто принесе мир. Мир на Донбас принесе Україна», - наголосив Глава держави.


Прес-служба Президента України