back

Зустріч в облдержадміністрації в День усиновлення

30-09-2010 | 13:58

30 вересня Україна відзначає свято людяності, милосердя, і добра – День усиновлення, яке не випадково співпадає з великим християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, адже імена цих святих символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти.

З нагоди свята заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зустрівся з усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями та від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка привітав їх зі святом та оголосив Подяки кращим з них.

„Нелегка доля дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити в себе, навчити їх бути самодостатніми, впевненими. Тому, завдяки таким людям як ви, знайшли любов і турботу, материнське тепло і батьківське щире слово 286 дітей в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 1681 дитина знаходиться під опікою, піклуванням”, - зазначив Віктор Тканко. „Щира подяка вам та низький уклін за те, що ви даруєте дітям відчуття рідного дому і батьківську турботу. Маючи власних дітей, ви гостро відчуваєте біль кожного, хто росте без батька-матері, і віддаєте їм таку ж часточку себе, як і рідним”.

Віктор Тканко звернувся до державних службовців, які опікуються інтересами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і подякував їм за самовіддану роботу. Адже значною мірою завдяки їх мудрості, високій професійності дітлахи знаходять маму й тата – найдорожчих людей в житті кожного.

Щирою українською піснею присутніх привітав зразковий ансамбль бандуристів „Соколики”.

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації

Довідково:

Сімейними формами виховання (опіка, піклування, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї) в області всього охоплено 69,0 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2008 цей показник складав 62,9 %, на початок поточного року - 67,5 %.

Найпоширенішою формою сімейного виховання в області є опіка (піклування) над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Цією формою охоплена 1681 дитина даної категорії (або 58,9 % від їх загальної кількості).

В області функціонує 9 дитячих будинків сімейного типу та 146 прийомних сімей. Прийомні сім’ї створені в кожній адміністративно-територіальній одиниці області.