back

Голова облдержадміністрації взяв участь у селекторній нараді з питань розрахунків за енергоносії

10-02-2011 | 19:00

10 лютого голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у селекторній нараді з питань розрахунків за спожитий газ та теплову енергію, яку провів перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

Загальний борг України за блакитне паливо сягає понад 10 млрд. грн. Рівень проплати населення становить 94,5%.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, за рівнем проплат за спожиті енергоносії Чернігівщина хоча й не пасе задніх, але повної проплати від енергогенеруючих підприємств наразі немає, тому зараз ведеться робота над вирішенням цього питання.

Також триває робота по оптимізації обґрунтованого рівня тарифів, що створить економічне підґрунтя для беззбиткової роботи енергогенеруючих підприємств області для того, щоб вони працювали не лише в режимі покриття теплової енергії, а й готувалися до наступного опалювального сезону.

Володимир Хоменко запевнив, що підняття тарифів ні в якому разі не вдарить по незахищеним верствам населення: державою передбачено компенсації для того, щоб люди, які не можуть у повній мірі сплачувати за спожиті енергоносії, отримали субсидії.




Прес-служба облдержадміністрації