back

Обговорено майбутнє шкіл вищої спортивної майстерності

17-09-2014 | 08:35

Понад 60 представників фізкультурно-спортивної галузі — тренери-викладачі та адміністративний персонал двох обласних шкіл вищої спортивної майстерності (ШВСМ), а також представники громадськості обговорювали нещодавно питання об’єднання двох цих спортивних закладів в один.

Ініціювали обговорення Громадська рада при облдержадміністрації, Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, постійна комісія з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму обласної ради.

Голова профільної комісії з обласної ради Іван Чаус та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк наголошували на недоцільності діяльності в області двох ШВСМ, функції яких фактично дублюються. Навпаки, їх об’єднання дозволить суттєво заощадити бюджетні кошти. При цьому всі діючі спортивні відділення та тренерсько-викладацький склад обов’язково буде збережено.

Посилалися спортивні функціонери і на всеукраїнську практику роботи в регіонах однієї ШВСМ, яка об’єднує ігрові та індивідуальні види спорту, і на рекомендації Міністерства молоді та спорту України щодо оптимізації мережі закладів фізкультурно-спортивного спрямування.

Голова Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна акцентувала, що зміни, які мають відбутися у результаті реорганізації шкіл, проводяться з метою покращення їх роботи, економії бюджетних коштів, більш чіткого контролю за діяльністю.

Під час обговорення представники фізкультурно-спортивної громадськості висловлювали різні думки. Проте більшість виступаючих, зважаючи на непросту фінансову ситуацію, підтримала ідею об’єднання шкіл.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації