back

Урочистості з нагоди Дня рятівника

17-09-2014 | 15:41

17 вересня своє професійне свято відзначають рятівники – ті, хто обрали своїм фахом допомагати людям в тяжку хвилину, захищати територію держави від проявів природної стихії, пожеж і техногенних катастроф.

З професійним святом сьогодні їх привітали керівники області та міста.

Кожен ваш тривожний виїзд – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана стихія, ліквідована аварія – це врятовані життя, збережені матеріальні та культурні цінності, - зазначив у привітанні заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика.

І в цей нелегкий для країни час на Службу покладене одне з найвідповідальніших завдань – відновлення зруйнованих систем життєзабезпечення у містах Луганської та Донецької областей. Крім того, рятувальники Чернігівщини сьогодні на Луганщині забезпечують роботу транзитного пункту для вимушених переселенців.

На жаль, військові дії призвели до численних жертв. Є втрати і у лавах рятувальників України.

21 червня під час катастрофи у Харківській області загинули три члени екіпажу вертольота Мі-8 Ніжинського спеціального вертолітного загону Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

–Ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю всіх загиблих патріотів, співробітників оперативно-рятувальної служби, які загинули при виконанні службових обов'язків, а також тих, чиє життя забрали надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру. Загиблі герої назавжди залишаться у наших серцях. Ми впевнені - Український народ, Збройні сили, інші формування, в тому числі і служба порятунку "101", дадуть достойну відповідь на всі виклики часу, - наголосив Юрій Музика.

Кращі рятівники отримали відзнаки облдержадміністрації, обласної та міської рад.



Прес-служба облдержадміністрації