back

Будівництво качиної ферми – як стимул для розвитку економіки області

15-09-2014 | 16:36

У Козелецькому районі активними темпами ведеться будівництво качиної ферми, яку планується ввести в дію у 2015 році.

Комплекс включатиме в себе інкубаторій, площі для утримання батьківського поголів’я та відгодівлі каченят, забійний цех, комбікормовий завод зі складом для зберігання зерна та біогазову установку.

Наразі вже виконані роботи по заливці фундаменту під корпуси інкубаторію, завершено монтаж металоконструкцій, проведено підключення всіх об’єктів до енергоживлення.

З іноземними партнерами з Франції підписані договори на поставку яєць для інкубатора, які мають надійти на початку листопада.

Продовжуються роботи по будівництву комбікормового заводу – залито фундамент, триває монтаж обладнання.

Проведені роботи по бурінню артезіанських свердловин на всіх виробничих дільницях. Прокладено магістральний газопровід від ГРП в м. Остер та перші 2 кілометри дороги з твердим покриттям, яка з’єднуватиме виробничі об’єкти з автомагістраллю «Одеса — Санкт-Петербург».

Як зазначає голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, усі питання стосовно будівництва комплексу – в тому числі екологічні – знаходяться на контролі влади. Введення ж в дію цього об’єкту, на його переконання, має стати стимулом для розвитку економіки області.

Ми маємо створити всі умови для того, щоб інвесторам було комфортно працювати в нашій області. Качина ферма – це не просто джерело харчової продукції, а й нові робочі місця, надходження до бюджету, соціальна відповідальність бізнесу за розвиток територій.

Що ж стосується питання «безпечне чи небезпечне» це підприємство, то ми суворо контролюємо дотримання екологічних норм щоб ніяка небезпека не загрожувала жителям навколишніх сіл, - наголошує очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації