back

Засідання Комітету з економічних реформ при Президентові України

29-09-2010 | 08:26

28 вересня делегація області на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенком взяла участь у засіданні Комітету з економічних реформ при Президентові України.

Відкриваючи нараду, Глава держави наголосив: сьогодні потенціал підприємництва не може реалізуватися повною мірою через незадовільний стан регуляторного середовища в Україні.

«Той потенціал, який є в Україні, підкреслюється практично при кожній міжнародній зустрічі – з бізнес-колами, інвесторами. І цей потенціал не реалізується повною мірою, тому що регуляторна політика не відповідає міжнародним стандартам. І на це дуже погано реагує суспільство. Боротьба з бюрократією – це процес вічний, але в будь-якій боротьбі завжди переможцем має бути Держава і Український народ», – наголосив Президент.

Глава держави звернув окрему увагу на активну протидію реформам з боку органів місцевого самоврядування. Цим органам надані значні повноваження, які вони здебільшого використовують не на поліпшення умов для ведення бізнесу в регіонах, а для створення переваг для наближених комерційних структур, констатував Глава держави.

Звертаючись до представників органів місцевого самоврядування та міністерств, Президент наголосив, що найближчим часом чекає від них пропозицій щодо скорочення заступників.

Віктор Янукович також окреслив подальші кроки за основними напрямами реформ. За його словами пріоритетними напрямками реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату в нашій державі, мають стати скорочення кількості дозвільних документів, спрощення процедури їх отримання; скорочення кількості видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню; удосконалення системи державного нагляду; реформування системи надання адміністративних і платних державних послуг; реформування сфери технічного регулювання.