back

Фермери Чернігівщини представили свою продукцію на виставці «Фермер України 2014»

15-09-2014 | 11:33

З 10 по 12 вересня 2014 року за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України на території виставкового центру Національний комплекс «Експоцентр України» (м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 1) проходить традиційна щорічна сільськогосподарська виставка «Фермер України – 2014», у якій приймають участь фермерські господарства та сільськогосподарські кооперативи з усіх куточків України.

Виступаючи перед учасниками Ігор Швайка подякував фермерам за ту роботу, яку вони сьогодні виконують в умовах дестабілізації країни.

Організаторами експозиції від нашої області є Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації (директор Савченко О.П.) та Асоціація фермерів та приватних землевласників області (голова Якуб І.М.)

Нашу область достойно представляють СФГ «Колос» та ФГ «Пінова» Куликівського району, ФГ «Рибництво, індустріальні технології» Чернігівського, ФГ «Білі роси» Коропського та ФГ «Бутенко» Менського районів, ФГ «Соната» Городнянського та ФГ «Рось 2008» Ріпкинського райоів та інші. Учасники виставки та покупці мають можливість ознайомитись із пропозиціями від області - це картопля, овочі, фрукти, ягоди та продукти переробки ягід, зернові культури, м’ясна продукція.

Як вважає заступник директора Департаменту Р. Олексенко, саме цей захід є оптимальним для представлення малими формами господарювання на селі виробленої сільгосппродукції, її просування на ринках області та за її межами.

На виставці працюють спеціалізовані експозиції «Біоенергентика в аграрному секторі України», «Землеробство», «Сільгоспмаш», «Тваринництво», «Садівництво» та «Бджільництво», які спрямовані на презентацію та сприяння впровадження інноваційних аграрних технологій в агропромисловий сектор України.

В рамках виставки відбулися науково-практична конференція «Використання біомаси та біоенергетичних технологій для скорочення споживання природного газу» за участі фермерів та кооперативів та виставкова експозиція, присвячена даній тематиці, а також Навчальний семінар з питань залучення ресурсів міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги для фермерів та кооперативів.



Прес-служба Департаменту агропромислового розвитку ОДА