back

До 25-ої річниці Народного Руху України за перебудову

15-09-2014 | 08:10

12 вересня в приміщенні Державного архіву Чернігівської області відбулось відкриття виставки «До 25-ої річниці Народного Руху України за перебудову». У відкритті взяли участь фундатори Чернігівської організації Народного Руху України за перебудову: Сергій Бутко, Сергій Соломаха, Іван Панченко, учнівська молодь та представники ЗМІ.

- На виставці представлено майже 70 документів, декілька фотографій та фотопортретів. Використано документи Центрального державного архіву громадських об’єднань, Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного, Державного архіву Львівської області, архіву Народного Руху України, — сказала директор Державного архіву Раїса Воробей, відкриваючи захід.

Основу виставки склали документи, що перебувають на зберіганні в Державному архіві Чернігівської області: «Документи громадських організацій і рухів Чернігівщини», протоколи засідань бюро Чернігівського обкому Компартії України за 1989–1990 роки.

Презентовані документи відтворюють непростий, часом трагічний шлях Народного Руху України за перебудову до визнання його громадсько-політичною організацією, а з 1993 року – політичною партією України.

Представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко, звертаючись до школярів, акцентував увагу на тому, що відвідування ними подібних заходів сприятиме національно-патріотичному вихованню та кращому засвоєнню уроків історії.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації