back

Володимир Івашко: Не констатувати негаразди, а шукати дієві шляхи вирішення проблем

12-09-2014 | 17:20

Цього року нестача фінансового ресурсу має місце у більшості місцевих бюджетів, у всіх без виключення районах і містах області.

Голова обласної державної адміністрації під час нарад з керівниками районів та міськими головами неодноразово ставив чіткі вимоги щодо необхідності вжиття заходів з економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

Завдяки вжитим заходам щодо наповнення місцевих бюджетів, які розроблені в районах і містах області, додатковий ресурс може скласти більше 70 мільйонів гривень.

Проте ситуація по області досить неоднорідна. Незважаючи на складне економічне становище держави та збільшення фінансування на оборону, керівники окремих територій ігнорують дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів, вважаючи це «непопулярними кроками» по відношенню до громади. Зокрема, мають місце випадки здійснення виплат стимулюючого характеру. При цьому керівники на місцях продовжують сподіватися на допомогу від держави.

Від таких голів я вимагаю кардинальної зміни підходу до роботи. Їх щоденне завдання – не сидіти склавши руки і не констатувати негаразди, а шукати дієві шляхи вирішення проблем, зокрема, додаткові джерела надходжень.

Ситуація, що склалась, потребує радикальних змін мережі та штатів бюджетних установ. Так, це жорсткі, але вимушені кроки, - підкреслює очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації