back

Звернення митців Чернігівщини

12-09-2014 | 16:32

Шановні митці Чернігівщини!

У важкий для нашої Вітчизни час, коли українські патріоти, не шкодуючи сил і життя, стали на захист рідної землі, ми, представники творчої інтелігенції Чернігівщини, звертаємося із закликом об’єднати свій талант і майстерність з високим прагненням українського народу жити у вільній і єдиній Україні.

Відчуваючи моральну відповідальність та усвідомлюючи силу мистецтва у загартуванні бойового духу, закликаємо, призупинивши проведення розважальних заходів, забезпечити героїко-патріотичне спрямування усіх культурно-мистецьких акцій, що відбуваються на теренах області. Вважаємо, що всі театральні, концертні та виставкові заходи мають бути спрямовані на підтримку державності, посилення патріотичного виховання, героїзацію захисників Батьківщини.

Окрему увагу слід звернути на підтримку зусиль Президента України Петра Порошенка щодо пошуку мирних шляхів заради збереження життя наших співвітчизників.

Враховуючи неспростовні факти щодо збройної та фінансової підтримки сепаратистів з боку Російської Федерації, вважаємо неприпустимим проведення гастрольних виступів артистів, які стоять на позиціях підтримки агресивної політики Кремля. Натомість необхідно всіляко підтримувати та розширювати співпрацю з майстрами мистецтв, які висловлюють підтримку боротьби українського народу за свою незалежність.

Як у прадавні часи, коли сивочолі кобзарі йшли селами і містечками згорьованої України, несучи людям пісню і думку про героїчний дух та нескореність українського народу, так і тепер усі ми – народні і заслужені артисти, професійні і аматорські колективи, творчі спілки і об’єднання – маємо нести своє мистецтво жителям сходу і заходу, у великі міста і віддалені села, в трудові колективи і бойові підрозділи захисників Вітчизни.

Закликаємо усіх митців Чернігівщини до єдності в нашій спільній боротьбі за соборну, економічно розвинену, незалежну Україну у європейській спільноті демократичних країн.

Тож давайте віддамо всі наші сили і таланти для загартування величного духу українського народу, задля здобуття миру на рідній землі.

Слава Україні !

Народний артист України В.Субачев

Народна артистка України Л.Роговець

Народний артист України В.Судак

Народний артист України В.Нечепа

Народний художник України В.Ємець

Заслужений діяч мистецтв України В.Суховерський

Заслужений діяч мистецтв України В.Тимченко

Заслужений діяч мистецтв України Ю.Кравчук

Заслужений діяч мистецтв України В.Коцур

Заслужений діяч мистецтв України С.Вовк

Заслужений діяч мистецтв України Г.Касьянов

Заслужений працівник культури України О.Астаф’єва

Заслужений працівник культури України В.Іщенко

Заслужений працівник культури України М.Борщ

Заслужений артист України В.Кожан

Заслужений артист України В.Банюк

Заслужена артистка України Л.Джим

Заслужена артистка України М.Гончаренко

Заслужений діяч мистецтв України Б.Дєдов

Заслужений працівник культури України В.Мороз

Заслужений майстер народної творчості України А.Каменецький

Голова обласної організації Національної спілки художників України В.Василевський