back

Роботи тимчасового характеру – реальний шанс працевлаштування

12-09-2014 | 09:18

Одним з пріоритетних напрямків роботи державної служби зайнятості є залучення безробітних до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу і є джерелом додаткового прибутку, а нерідко і засобом переходу до постійного працевлаштування.

У цьому напрямку Городнянський РЦЗ вже багато років співпрацює з сільськогосподарським фермерським господарством «Лавр», яке займається вирощування сортової картоплі. Фермерська діяльність потребує сезонної робочої сили, тому керівник господарства Валерій Лавров з 2006 року вирішує кадрову потребу за допомогою служби зайнятості.

Бажаючих попрацювати у фермера завжди багато, оскільки при відсутності постійної роботи це хоч і тимчасова, але суттєва фінансова підтримка. Весною, за направленням центру зайнятості, безробітні займаються підготовкою посадкового матеріалу, а восени збирають та перебирають урожай.

Цьогоріч фермерське господарство вже заявило про потребу 60 працівників для збору урожаю картоплі. Протягом серпня в таких роботах взяли участь 21 безробітний.


Обласний центр зайнятості