back

Володимир Івашко говорив з керівництвом країни про долю батальйонів територіальної оборони та субвенції для області

11-09-2014 | 14:29

Про це голова облдержадміністрації розповів сьогодні під час засідання президії обласної ради.

Він зазначив, що вчора під час засідання Кабінету Міністрів України про основні завдання та виклики говорили Президент Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Головна задача – зберегти державу. Перемир’я хитке, надії на позитивний розвиток подій немає. Ми повинні самі захищати свою країну. Пріоритети розставлені: питанням номер один було і залишається допомога нашим військовим, які перебувають в зоні АТО та забезпечення їх усім необхідним. Готується рішення про вжиття заходів для посилення рівня захисту державного кордону. На армію працюватиме і практично вся економіка, - зазначив Володимир Івашко.

Не менш важливим, за його словами, залишається робота на місцях у напрямку патріотичного виховання з метою попередження проявів сепаратизму та виникнення провокацій.

Що ж стосується найбільш наболілих питань регіону, то про них, як відзначив очільник області, керівництво держави знає.

Найголовніше для нас – повернення додому 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони та виділення коштів з державного бюджету на захищені статті. Про все це я розмовляв вчора з Главою держави, Прем’єр-міністром України, міністром оборони Валерієм Гелетеєм та іншими. Вони запевнили, що ці проблеми будуть вирішені, - наголосив Володимир Івашко.

Під час засідання президії затверджено порядок денний 21-ої сесії обласної ради, яка відбудеться 18 вересня. Також депутати внесли до переліку питань звіт голови обласної державної адміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації