back

Виставка до 120-річчя від дня народження Олександра Довженка

11-09-2014 | 14:05

10 вересня у військово-історичному відділі музею імені Тарновського відкрилася виставка, присвячена 120-річчю з дня народження Олександра Довженка.

Експонуються численні фото, документи, ілюстрації до творів та особисті речі нашого видатного земляка. Фетровий капелюх, сукняний саквояж, годинник, оригінальна краватка з бахромою — всі ці речі колись грів теплом свого худорлявого тіла Олександр Довженко — наша світла легенда, народжена у простій сосницькій родині. Найцікавіший експонат з особистих речей – записничок, де майстер занотовував важливу для себе інформацію.

Виставка “Олександр Довженко. Війна. Герої. Пам’ять” більшою мірою присвячена творчості генія у роки війни. Олександр Петрович бачив Україну у вогні і зумів передати свої відчуття про ті жахи нащадкам.

Наша земля подарувала світу генія. Його фільми стали класикою світового поетичного кінематографу, а численні літературні твори дуже легко читаються, бо написані живою народною мовою. На жаль, нинішні школярі майже нічого не знають про Довженка і в них є чудова нагода позбутися такої неприпустимої вади.



За матеріалами Чернігівської ОДТРК