back

На часі - покращення тролейбусного сполучення обласного центру

26-10-2010 | 20:32

На цьому наголосив сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час презентації тролейбусу білоруського виробництва. Випуск його аналогів буде налагоджено у Чернігові вже незабаром – зокрема, до кінця року на маршрути обласного центру планується випустити 3 нових тролейбуси.

Домовленість керівництва ОАО «Белкомунмаш» та ЗАТ «Чернігівський автозавод» стосовно створення спільного українсько-білоруського підприємства з виробництва тролейбусів у Чернігові стало результатом співпраці на міждержавному рівні, а також реалізацією домовленостей між віце-прем'єр-міністром Білорусі Володимиром Семашком та головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком.

Сьогодні під час мітингу на ЗАТ «Чернігівський автозавод», який став кінцевою зупинкою демонстраційного проїзду тролейбусу вулицями міста, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що розв’язання транспортних проблем та покращення тролейбусного сполучення чекає на чернігівців уже найближчим часом. Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, підписаного ним за підсумками нещодавнього візиту до Чернігова, питання проведення тролейбусної лінії у район Масанів буде реалізовано у практичній площині, другим кроком стане оновлення рухомого тролейбусного складу міста.

«Вважаю те, що нові тролейбуси збиратимуться саме у Чернігові, добрим знаком та важливим кроком до створення нових робочих місць та надходжень до місцевого бюджету. Попереду у підприємства дуже важлива робота і багато, я сподіваюся, замовлень – особливо у контексті «Євро-2012», адже в 4 українських містах, що прийматимуть чемпіонат Європи по футболу в 2012 році, є значна потреба у тролейбусах», - підкреслив керівник області.

Договір про співпрацю, підписаний керівництвом ОАО «Белкомунмаш» та ЗАТ «Чернігівський автозавод», передбачає поетапний план розвитку виробництва тролейбусів, кінцевою метою якого є випуск 25-30 тролейбусів щомісячно з локалізацією виробництва з часткою не менше 51% комплектуючих вітчизняного виробництва. Ціна одного тролейбусу на 30% нижча за аналогічні моделі вітчизняного виробництва і складає близько 160 тисяч доларів США.

Прес-служба облдержадміністрації