back

Арсеній Яценюк: В України є два агресори: зовнішній - Росія, і внутрішній - корупція та безвідповідальність. Для перемоги потрібна єдність

10-09-2014 | 13:09

«У нас є два агресори. Перший зовнішній – це Російська Федерація. А другий агресор – внутрішній: корупція, безлад, безвідповідальність, відсутність нормальної організації. Подолавши цих двох агресорів, ми зможемо перемогти», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 10 вересня, в якому взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. У засіданні взяв участь і голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Арсеній Яценюк підкреслив, що для перемоги потрібна єдність: «Як би не було складно - єдність всіх, незважаючи на різні політичні вподобання і навіть незважаючи на виборчий процес. Мова йде про долю країни, а не про кількість місць в Парламенті».

Глава Уряду також наголосив, що військова організація України – це «не що інше, як пострадянське міністерство оборони»: «Без радикальних змін в системі туди можна ще десятки мільярдів відправити, і толку не буде ніякого. Тому перше питання – це модернізація військової організації в країні. І для цього нам необхідно отримати не тільки зброю, а й фахівців, які здатні змінити якісну логістику військової організації».

Президент України Петро Порошенко на засіданні Кабінету Міністрів повідомив, що, за останніми даними розвідки, 70 відсотків військ РФ відведені за кордон, що дає підстави для перспективи мирних ініціатив.

«Сьогодні від нашої спільної ефективної і злагодженої роботи, від об’єднання всієї країни залежить подальший розвиток подій», - наголосив Президент.

Відкриваючи обговорення, Петро Порошенко відзначив: «Ми збираємося вже зараз навести порядок в організації управління військами, коли лінія фронту, оборони буде триматися бригадами, коли у батальйонів територіальної оборони буде своє завдання, і не у безпосередньому зіткненні з противником, а з оборони території. Коли зведені підрозділи Міністерства внутрішніх справ будуть мати свою функцію і утримувати звільнені від окупантів міста. Коли Нацбанк буде мати виключно свою функцію і займатися притаманними йому і тільки йому завданнями».

Глава держави висловив впевненість, що цьому наведенню порядку буде сприяти відновлення миру.


За матеріалами Урядового порталу
та офіційного інтернет-представництва
Президента України