back

Пройшов Перший урок "Україна – єдина країна" у обласній бібліотеці для дітей. ім. М.Островського

04-09-2014 | 09:23

Ми народилися на такій чудовій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Нема життя без Батьківщини, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі.

Таким лейтмотивом пройшов Перший урок „Україна – єдина країна” у обласній бібліотеці для дітей. ім. М.Островського. Шести- і семикласники (всього біля 200 школярів) ліцею №22, учні 2-А класу ліцею №22 та їх батьки із захопленням прослухали розповідь про національні символи батьківщини, легенди про народні обереги українців.

Додали урочистого настрою чудові українські пісні та відео-кліпи. В рамках заходу відбулася презентація книжкової виставки-композиції «Моя чарівна неповторна Україна». Основою і окрасою виставки є прапор та герб України, створені руками вихованців дошкільних закладів № 73 та 74, українські символи і обереги – старовинний вишиваний рушник , вінок, різноманітні вироби - кераміка, соломка, ляльки.

Символіка – візитна картка країни. Кожна країна має свої державні символи. На сьогоднішньому святі діти розширили свої знання про державні символи України, разом заспівали гімн нашої країни.

Завершилося свято знань творчою акцією «Долоньки миру». Діти залишили кольорові відбитки своїх долоньок з побажаннями миру та єдності в Україні.

Діти переконалися, тільки людина з добрим і чуйним серцем, працьовита і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави, по-справжньому любити і захищати, відстоювати її інтереси і приносити велику користь. Що більше буде зроблено для цього сьогодні, то краще житимемо завтра, і будемо гідними називати себе українцями.



За інформацією
Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації