back

В облдержадміністрації обговорили перспективи співробітництва з Національною академією державного управління при Президентові України в сфері підготовки кадрів

31-05-2011 | 17:43

31 травня керівництво облдержадміністрації та Національної академії державного управління при Президентові України провели нараду-зустріч з керівниками апаратів райдержадміністрацій, керуючими справами виконавчих комітетів міських рад (міст обласного значення), керівниками кадрових служб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, особами, рекомендованими для участі в конкурсних відборах на навчання у 2011 році та потенційними вступниками майбутніх років. Учасники наради-зустрічі обговорили питання підвищення професіоналізації управлінського персоналу з використанням можливостей Національної академії державного управління при Президентові України .

Відкриваючи зібрання, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко зазначив, що показники виконання програми соціально-економічного розвитку, бюджету області по багатьох районах залишаються у прямій залежності від відповідного кадрового забезпечення органів виконавчої влади, добору, розстановки та професійної підготовки державних службовців, підвищення їх відповідальності за результати управлінської діяльності.

У минулому році розпочато системне реформування країни, яке продовжується і в поточному. Запроваджені податкова, бюджетна реформи, розпочато роботу з реформування пенсійної системи та дерегуляції бізнесу. Особливий наголос робиться на адміністративній реформі.

Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення державних економічних реформ та максимального наближення її результатів до кожної людини. Завдання, визначені в Програмі Глави держави „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, вимагають напруженої, ефективної злагодженої праці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо концентрації наявних можливостей та ресурсів на виконання завдань програм соціально-економічного розвитку територій, забезпечення висхідної динаміки розвитку економіки та неухильного дотримання державних соціальних гарантій.

Більшість з них знайшла відображення у Середньостроковій програмі соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки „Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», активне обговорення якої триває.

Першочерговими завданнями, спрямованими на забезпечення ефективної роботи органів влади з питань реалізації соціально-економічних реформ як в Україні, так і в області, є формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади та у сфері державного управління.

На переконання Станіслава Прокопенка, важливою складовою створення компетентного і професійного корпусу державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, здатних ефективно виконувати завдання і функції держави є їх освітній рівень.

Віце-президент Національної академії, доктор наук з державного управління, професор Марина Білинська розповіла про історію Академії, її досягнення та ресурси, магістерські програми.

Зокрема, академія пропонує магістерську підготовку за напрямом "Державне управління" за десятьма спеціальностями ("Державне управління", "Управління суспільним розвитком", "Публічна політика та управління", "Регіональне управління", "Місцеве самоврядування", "Публічне адміністрування", "Державне управління у сфері охорони здоров'я", "Державне управління у сфері освіти", "Державне управління у сфері національної безпеки", "Електронне урядування") і 38 спеціалізаціями.

Щороку академія здійснює набір слухачів на денну, вечірньо-заочну, заочну та заочно-дистанційну форми навчання.

За словами Марини Білинської, в Академії дуже цікаво вчитися і не менш цікавим є стажування – в центральних органах виконавчої влади, а також за кордоном.

Віталій Малащенко, віце-президент Національної академії, відмітив що в Академії вирує не тільки студентське, а й публічне життя, наповнене яскравими зустрічами з відомими державними діячами, політиками.

Підтримуючи його слова, своїми приємними враженнями від навчання в Академії поділився заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець. Він подякував викладачам Академії за той неоціненний багаж знань, які вони дають своїм студентам, адже завдяки їм всі, хто хочуть підвищити свій фаховий рівень, неодмінно досягають мети.

Начальник відділу прийому слухачів та розподілу випускників Національної академії Надія Керного розповіла присутнім про умови вступу.

Після закінчення зустрічі 11 осіб, рекомендованих для участі у конкурсному відборі на навчання до Національної академії державного управління при Президентові України у 2011 році, подали документи для вступу безпосередньо в залі, де проходило зібрання.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації