back

Чернігівщина відзначатиме 25-у річницю створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову»

03-09-2014 | 14:16

Підготовку та проведення заходів з нагоди 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову» обговорено під час засідання організаційного комітету, яке пройшло під керівництвом заступника голови — керівника апарату обласної державної адміністрації Сергія Журмана.

У роботі взяли участь голова громадського оргкомітету з підготовки та проведення заходів з нагоди 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову» Валерій Сарана, голова Чернігівської обласної організації Народного Руху України Володимир Ступак, голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Василь Чепурний, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, учасники боротьби на Незалежність України у 1989—91-х роках.

Учасники засідання обговорили та спланували основні заходи, які проходитимуть в області до річниці створення «Народного Руху України за перебудову».

Так, 9 вересня відбудеться зустріч керівництва області із засновниками та активістами Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову» з відзначенням найбільш активних учасників національно-визвольного руху 1989-1992 років на Чернігівщині.

10 вересня планується провести засідання за «круглим столом» на тему: «Народний Рух України за перебудову у боротьбі за незалежність: історія та уроки» за участю активних учасників національно-визвольного руху, науковців, представників влади та громадськості. Організаторами заходу виступають Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та Український інститут національної пам’яті.

Крім того, 12 вересня в Державному архіві області запланована виставки архівних документів, друкованих видань, присвяченої діяльності Чернігівської обласної (крайової) організації Народного Руху України.

На засіданні оргкомітету звернули увагу на те, що у кожному районі та місті необхідно провести зустрічі учасників «Народного Рух України за перебудову» з представниками органів влади та місцевого самоврядування.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації