back

Володимир Івашко: Сьогодні для нас не може бути питань, важливіших за допомогу військовослужбовцям та їх родинам

02-09-2014 | 14:24

Про це голова обласної державної адміністрації заявив сьогодні під час проведення оперативної наради з керівниками структурних підрозділів.

Основна увага була приділена посиленню надання допомоги бійцям 13-го та 41-го батальйонів, які знаходяться в зоні АТО.

Сьогодні тисячі наших земляків захищають східні рубежі України від терористів та найманців сусідньої держави. Їм та їхнім сім’ям потрібна повсякденна увага та реальна допомога від влади, громадськості, кожного з нас, - наголосив очільник області.

За інформацією керівників департаментів та управлінь, на потреби армії перераховано одноденний заробіток працівників цих структур, нині розпочато збір коштів для закупівлі та передачі в зону АТО продуктів харчування, засобів особистої гігієни, медикаментів. До цієї справи підключилися й місцеві фермери та приватні підприємці. Неоціненну допомогу надають волонтерські організації.

Та найголовніше, за словами Володимира Івашка, забезпечити військових напередодні осінньо-зимового періоду теплим одягом, спальниками та іншими необхідними речами. Саме на це в першу чергу мають бути спрямовані кошти, що надходитимуть від підприємств, установ, організацій, представників громадських об’єднань.

Якщо їх не вистачить, обов’язково знайдемо ще, бо зараз найголовніше – життя і здоров’я наших земляків, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Основні ж питання, які мають вирішуватися спільними зусиллями усіх структурних підрозділів ОДА та їх підвідомчими установами в районах – раціональна та оперативна координація коштів на потреби військових; підготовка, формування і транспортування гуманітарної допомоги в зону АТО; підтримка родин учасників бойових дій, сімей поранених та загиблих.

Поки не стабілізується обстановка в країні і чоловіки не повернуться додому, буде здійснюватися жорсткий контроль за вирішенням проблем родин мобілізованих та загиблих. Їм залишається надіятися лише на допомогу від влади. Не чекайте особистого запрошення – йдіть до людей, слухайте і чуйте їх, - наголосив Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації