back

Представники Європейського банку реконструкцій і розвитку відвідали Комарівську школу-інтернат

18-10-2010 | 17:04

18 жовтня до загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ст. в селі Комарівка завітали представники Європейського банку реконструкцій та розвитку: перший віце-президент ЄБРР Варел Фліман, заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчисон та інші. Гостям показали нові котельні та опалювальні системи. Їх ремонт став можливим завдяки підписаній у 2008 році угоді між ЄБРР і Чернігівською ОДА. Відповідно до угоди було отримано грант у розмірі 231 500 євро для проведення заходів енергозбереження в цій школі.

У 2009 році старі котли замінили на нові, високоефективні, які можуть працювати на місцевих видах палива і економити до 300 тонн вугілля щорічно, що складало на той час майже 223 тисячі гривень. Замінено 2,5 км труб тепломереж та водогонів, циркуляційні насоси, енергообладнання, до кожного корпусу підведено гарячу воду, облаштовано сучасні побутові кімнати для персоналу котельні.

Під час зустрічі поважні гості, а серед них і заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник управління освіти і науки Анатолій Заліський і голова Борзнянської РДА Анатолій Дробот ознайомилися з роботою закладу, системи опалення та оглянули котельні, обговорили можливості подальшої співпраці.

Під час зустрічі Віктор Тканко неодноразово наголошував на тому, що співробітництво з Європейським банком реконструкцій та розвитку на цьому не завершиться, і надалі будуть реалізовувати подібні проекти.

Учні школи вітали гостей хлібом-сіллю і влаштували на їх честь невеличкий концерт.









Управління у справах преси та
інформації обдержадміністрації