back

На зустрічі в Чернігівській ОДА йшлося про майбутнє партнерство з представниками Агенції США та Фонду Народонаселення ООН

26-10-2010 | 15:19

26 жовтня відбулася зустріч заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Віктора Тканка з представниками Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) та Фонду Народонаселення ООН.

У заході взяли участь консультанти USAID – Україна через Проект по технічному сприянню глобальної охорони здоров’я Джерад Бауерс, Бетті Райвенхольт і Пинарь Сенлет, а також заступник Представника Фонду Народонаселення ООН в Україні, кандидат медичних наук Павло Замостьян.

Відкриваючи зустріч, Віктор Тканко привітав гостей з прибуттям у Чернігівську область – одну з найбільших областей України. Він зазначив, що сьогодні Чернігівщина – це край з потужним економічним потенціалом, привабливий для відпочинку та туризму, однак найбільшим її багатством є діти, наше майбутнє.

Разом з тим, зазначив Віктор Тканко, в області склалася складна демографічна ситуація, одна з найгірших в Україні. Зокрема, кількість абортів на Чернігівщині перевищує середній рівень по Україні, частими є випадки жіночого безпліддя, зростає захворюваність на ВІЛ/СНІД. У зв’язку з цим заступник голови облдержадміністрації попросив учасників зустрічі визначитися зі спільними ідеями щодо покращення ситуації на Чернігівщині.

Консультант USAID Джерад Бауерс зазначив, що делегація представників Агенції США з міжнародного розвитку та ФН Організації Об’єднаних Націй прибула на зустріч до облдержадміністрації з метою допомогти встановити співпрацю з відповідними організаціями, налагодити партнерські взаємини з обласною владою. За його словами, особливий інтерес становить репродуктивне здоров’я жінок.

Він також підкреслив, що уряд України взяв зобов’язання захищати репродуктивне здоров’я жінок, і будь-які пропозиції з боку міжнародних організацій мають бути в рамках цієї декларації принципів уряду України.

На жаль, зазначив Джерад Бауерс, жодна з представлених організацій не має змоги виділити значні ресурси, отже, головна мета – виявити критичні точки, де докладені зусилля принесуть найбільший результат.

Віктор Тканко повідомив присутнім про засідання Громадської гуманітарної ради, за головування голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та обласний медичний форум, який нещодавно пройшов у Чернігові, де були визначені основні напрями реформування медичної галузі. Він підкреслив важливість того, щоб рекомендації, які можуть надати фахівці, були включені до п’ятирічної програми реформування охорони здоров’я на 2010-2015 роки.

Також Віктор Тканко запросив присутніх до діалогу для визначення шляхів майбутніх партнерства і співпраці.

На згадку про зустріч гості отримали у подарунок книги, присвячені презентації Чернігівської області.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації




Управління у справах преси та інформації
обласної державної адміністрації