back

З нагоди 66-ої річниці визволення України

25-10-2010 | 18:11

25 жовтня з нагоди 66-ої річниці визволення України від фашистських загарбників в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка за участю керівництва області та міста, ветеранів Великої Вітчизняної війни, громадськості пройшли урочисті збори та святковий концерт.

Відкриваючи захід, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що для жителів Чернігово-Сіверського краю ця вікопомна дата стоїть поряд з Днем Великої Перемоги та визволенням Чернігівщини. Адже в ці дні усі ми з особливою силою відчуваємо велич народного подвигу, схиляємось перед самовідданістю і героїзмом захисників Вітчизни.

За визволення України віддали своє життя понад три з половиною мільйони солдатів і офіцерів, з них 20 тисяч – полягло у боях за Чернігівщину.

Пам’ять загиблих у битвах за Україну, у партизанських загонах і підпіллі, усіх героїв та жертв Великої Вітчизняної війни присутні вшанували хвилиною мовчання.

«Неупереджений погляд на історію Великої Вітчизняної війни засвідчує, що вистояти і перемогти в запеклій боротьбі може лише згуртоване суспільство, об’єднане спільністю інтересів і мети.

Без визволення України та Перемоги в 1944–1945 роках не постала б незалежна Україна у 1991 році. Бо саме переможний фінал Великої Вітчизняної означав і остаточне возз’єднання історичних українських земель, і входження України до складу фундаторів Організації Об’єднаних Націй», - зазначив голова облдержадміністрації.

Керівник області назвав пам’ять про війну та її героїв не просто безмежною синівською вдячністю, а активною оновлювальною силою, стимулом до праці, потужним чинником духовного відродження нації, протидії бездуховності і нігілізму. Подвиг ветеранів війни лягає відбитком і на сучасне життя, слугує постійним джерелом натхнення у нашому сьогоденні.

Володимир Хоменко зауважив: «Сьогодні ми впевнені в правильності обраного шляху, тому що знаємо, що необхідно зробити для побудови нової країни.

Ініційована Президентом України Віктором Януковичем Програма економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” передбачає широкий спектр проведення системних реформ, спрямованих на створення сучасної потужної економіки і підвищення рівня життя людей».

Він також повідомив, що обласною державною адміністрацією ведеться активна робота щодо розроблення Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки, яка включатиме завдання з практичного втілення на регіональному рівні положень державної Програми економічних реформ.

«Означена програма стане основою діяльності місцевих органів влади на наступні п’ять років. Її реалізація посилить позиції Чернігівщини серед регіонів України. Закликаємо всіх, хто готовий працювати на добробут Чернігівщини та України, приєднуватися до нас.

Вірю, що поєднавши наші зусилля, ми разом збудуємо нову країну, нову Чернігівщину!» - наголосив Володимир Хоменко.

З вітальним словом до присутніх також звернувся Чернігівський міський голова Олександр Соколов, після чого відбувся урочистий концерт за участю артистів театру та філармонійного центру, а також Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Прес-служба облдержадміністрації