back

Будемо з хлібом!

28-08-2014 | 17:35

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні» (щодо оптимізації формування зернових ресурсів України)» скасовано механізм формування регіональних ресурсів зерна.

В той же час, продовжує функціонувати більш ефективний механізм забезпечення стабільних цін на хліб, а саме – реалізація Аграрним фондом борошна за фіксованими цінами хлібопекарським підприємствам для виробництва хліба сортів масового вжитку.

Постачання хлібозаводам борошна здійснюватиметься за умови забезпеченості ПАТ «Аграрний фонд» продовольчим зерном пшениці та жита.

Саме тому в області проводиться активна робота щодо формування державних ресурсів зерна. Зокрема, контролюється хід виконання програми державних форвардних закупівель зерна, відповідно до контрактів, укладених товаровиробниками Чернігівської області з ПАТ «Аграрний фонд». Станом на 28 серпня на зернозберігаючі хлібоприймальні підприємства вже надійшло 20,5 тисяч тонн зерна або 72,2% від загального обсягу.

Хлібозаводами області отримано 2,9 тисяч тонн борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду.

Зерно з державних резервів протягом року буде перероблено на борошно для хлібозаводів області, що дозволить підтримувати стабільну ситуацію на ринку хліба. Чернігівщина гарантовано буде забезпечена хлібом та хлібобулочними виробами. І їх ціна буде поміркована, - повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Прес-служба облдержадміністрації