back

В Чернігові відбулася загальноукраїнська нарада керівників обласних державних телерадіокомпаній

09-11-2010 | 16:09

9 листопада Голова Держкомтелерадіо України Юрій Плаксюк провів нараду з керівниками державних телерадіокомпаній з питань підбиття підсумків: роботи державного телебачення і радіомовлення за 9 місяців поточного року , у передвиборчий період, у жовтні 2010 року, і в частині дотримання вимог законодавства та забезпечення теле-радіопрограм.

У нараді взяла участь заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Білоус.

Заступники голови Держкомтелерадіо Володимир Горобцов підбив підсумки роботи державного телебачення та радіомовлення щодо дотримання вимог законодавства .

Директор департаменту телебачення і радіомовлення Сергій Абрамов інформував про формування державного замовлення на 2011 рік.

Заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Білоус ознайомила присутніх з особливостями та набутим досвідом участі засобів масової інформації Чернігівської області у місцевих виборах 2010 року. Зокрема, вона сказала, що „Сьогодні можемо констатувати – з поставленим Президентом України завданням щодо забезпечення чесних і прозорих виборів, які відповідали б демократичним стандартам, Чернігівщина справилася. Суттєвих порушень, які впливали б на волевиявлення виборців в області не зафіксовано. Це відзначають і громадські організації, які спостерігали за ходом виборів і міжнародні спостерігачі. Свою позитивну роль у виборчому процесі відіграли і місцеві засоби масової інформації, в першу чергу, комунальні преса та електронні ЗМІ, обласна державна телерадіокомпанія. За результатами передвиборної агітації констатуємо факт: позовів і претензій до засобів масової інформації, що працюють на теренах області немає.”

До початку наради голова Держкомтелерадіо України Юрій Плаксюк мав робочу зустріч з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком. Йшлося про подальший розвиток обласного телебачення і радіомовлення, їх технічне переоснащення, збереження в області мережі проводового радіомовлення.

Юрій Плаксюк дав ексклюзивне інтерв’ю кореспондентам Чернігівської ОДТРК.









Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації