back

Голова облдержадміністрації: Зробимо все можливе, аби 13-й та 41-й батальйони територіальної оборони повернулися додому

26-08-2014 | 17:09

Про це очільник області говорив на зустрічі з родинами бійців 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, які вимагали ротації та повернення їх рідних додому.

Ці два батальйони – 13-й з 9 травня, а 41-й – з 9 червня беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції без відпусток, і, як запевняють рідні, у важких умовах.

Як повідомив Володимир Івашко, 21 серпня за його підписом направлено листа Міністру оборони України з проханням при проведенні ротації військових частин, що беруть участь в АТО, передислокувати 13-й батальйон територіальної оборони в Чернігівську область. Відповіді поки що не отримано.

В ході зустрічі прийнято рішення про створення робочої групи у складі представників влади та членів родин військовослужбовців, яка звернеться до керівництва держави з проханням про повернення додому обох батальйонів. До того ж, рідні бійців вимагають у подальшому залучати сили та засоби батальйонів територіальної оборони для виконання завдань виключно в Чернігівській області.

Я обіцяю: ми будемо звертатися до центральних органів влади доти, доки не будемо почутими, - запевнив голова облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації