back

Володимир Хоменко провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ

10-11-2010 | 14:15

10 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів чергове засідання Регіонального комітету з економічних реформ, на якому розглянуто стан регуляторного середовища області.

Відкриваючи засідання, Володимир Хоменко зазначив, що 28 вересня під головуванням Президента України відбулося розширене засідання Національного комітету з економічних реформ, присвячене питанням незадовільного стану регуляторного середовища в Україні.

За його результатами до облдержадміністрації надійшли відповідне протокольне доручення та доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, якими намічені першочергові завдання у сфері дерегуляції.

Зокрема, це стосується упорядкування сфери адміністративних послуг, вдосконалення порядку видачі, переоформлення, анулювання документів дозвільного характеру, суттєвого спрощення порядку проведення державного технічного огляду тощо.

На регіональному рівні це налагодження ефективної роботи дозвільних центрів та оптимізації процедур видачі дозволів. Володимир Хоменко підкреслив: питання поліпшення бізнес-клімату в області і в державі в цілому є актуальними та дуже важливими, тому є необхідність напрацювання відповідних пропозицій для покращення регуляторного середовища в регіоні.

На засіданні розглянуто питання щодо ролі дерегуляції у розвитку малого і середнього бізнесу та роботи, яка ведеться в напрямку спрощення процедури видачі дозвільних документів у будівництві, сфері регулювання земельних відносин тощо. Володимир Хоменко наголосив на необхідності вжиття заходів керівниками районів та міст щодо підвищення ефективності роботи дозвільних центрів, видачі суб’єктам господарювання дозволів за принципом організаційної єдності, ведення державними адміністраторами Реєстру документів дозвільного характеру, оптимізації процедури надання дозвільних документів, розробки регламентів (інформаційних карток) їх отримання, а також недопущення порушення норм чинного законодавства у сфері державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Керівникам місцевих дозвільних органів необхідно забезпечити доведення до суб’єктів підприємництва інформації з питань дозвільної системи через розміщення її на стендах центрів.

Органи державного нагляду мають забезпечити безумовне дотримання принципів об’єктивності та неупередженості, рівності прав і захисту законних інтересів суб’єктів господарювання під час здійснення заходів щодо контролю та запобіганню порушення вимог чинного законодавства.

Керівник області також закликав членів Регіонального комітету надати пропозиції щодо внесення змін та доповнень до нормативно-правової бази у сфері підприємництва.




Прес-служба облдержадміністрації