back

Володимир Хоменко зустрівся з представниками політичних партій

25-10-2010 | 14:26

25 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з керівниками обласних осередків політичних партій. На початку зустрічі він наголосив, що головною метою зібрання є забезпечення проведення чесних та прозорих виборів до місцевих рад, які відбудуться 31 жовтня.

«Виконавча влада відповідальна за те, щоб виборчий процес проходив у межах чинного законодавства. Адже тільки тоді легітимність обраних депутатів не буде викликати ніяких сумнівів. Вони користуватимуться повагою та довірою своїх виборців, спиратимуться на громаду у вирішенні соціально-економічних проблем", - зазначив Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації повідомив, що створений обласний штаб зі сприяння виборчим комісіям у здійсненні повноважень, покладених на них чинним законодавством; в області утворено 594 територіальні виборчі комісії всіх рівнів та 1086 виборчих дільниць.

Матеріально-технічне забезпечення виборчих комісій в цілому відповідає нормативним вимогам, затвердженим постановою ЦВК від 26 серпня 2010 року.

З метою сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій, які прибудуть в Україну для спостереження за процесом підготовки та проведення чергових місцевих виборів, розпорядженням голови облдержадміністрації від 6 жовтня 2010 року утворено обласну робочу групу та затверджено відповідне Положення.

Принагідно керівник області висловив подяку представникам політичних партій – суб’єктам виборчого процесу – за розуміння та чітке дотримання чинного законодавства в частині подання документів щодо членів територіальних та дільничних виборчих комісій, кандидатів в депутати, кандидатів на посади сільських, селищних та міських рад.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації підкреслив всебічну зацікавленість Президента України Віктора Януковича, а також органів виконавчої влади в проведенні чесних і прозорих виборів, які б відповідали демократичним стандартам і закликав їх поєднати зусилля для того, щоб результати голосування 31 жовтня дійсно стали свідченням справжнього народного волевиявлення.

«Переконаний, що спокійна толерантна робота партій під час виборчого процесу в області створить умови для проведення прозорих чесних виборів, як того вимагає Президент України Віктор Янукович», - наголосив Володимир Хоменко.

В ході зустрічі між обласними партійними організаціями підписано угоду про чесні вибори на території Чернігівської області.

УГОДА про чесні вибори на території Чернігівської області між обласними партійними організаціями

Ми, керівники обласних організацій політичних партій - суб'єктів виборчого процесу, діючих на території Чернігівської області, згідно Закону України «Про вибори депутатів Верховної ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та на підставі ч.1,2 ст. 6, ч.1 ст.11, ч.3,5 ст.53 цього Закону

розвиваючи єднання та співпрацю політичних сил заради майбутнього Чернігівщини,

ураховуючи особливе значення забезпечення прозорого проведення виборів для утвердження в суспільстві довіри до інститутів демократії,

засвідчуючи, що ми, незважаючи на відмінності у наших політичних поглядах, єдині у прагненні миру, злагоди і процвітання нашого Сіверського краю,

домовились про поєднання наших зусиль для забезпечення на виборах дійсно вільного народного волевиявлення у повній відповідності з вимогами Конституції та законів України, міжнародно-правовими зобов'язаннями нашої держави.

Ми, учасники УГОДИ, беремо на себе спільні політичні зобов'язання щодо:

– забезпечення проведення виборчої кампанії на високому організаційному рівні, чесної і прозорої конкуренції політичних ідеологій та програм політичних партій, а не як протистояння політичних сил із використанням брудних інформаційних та інших технологій, які роз'єднують суспільство та перешкоджають його ефективному розвитку;

– недопущення розпалювання міжетнічної, расової, релігійної та іншої ворожнечі чи розповсюдження матеріалів, що містять такі заклики, а також наклепницької інформації про політичні партії та кандидатів у депутати;

– забезпечення розгляду і розв'язання усіх спорів під час проведення виборів відповідно до закону виключно виборчими комісіями та судами, недопущення будь-якого незаконного втручання в їх рішення;

– створення умов для безперешкодної діяльності громадських організацій, спостерігачів, спрямованої на здійснення громадського контролю за ходом виборів.

Усвідомлюючи свою місію та відповідальність перед мешканцями Чернігівщини, ми, учасники УГОДИ, проголошуємо:

– вибори повинні бути змаганням програм регіонального розвитку, а не партійних амбіцій,

– результати виборів не повинні стати приводом політичних спекуляцій, демагогічних заяв та популістських дій проти демократично обраної влади на місцях, має бути сформований новий політичний консенсус.

Ми за те, щоб вибори пройшли організовано і спокійно. Це забезпечить стабільність конституційного ладу України та гарантування конституційних прав і свобод людини і громадянина.













Прес-служба облдержадміністрації