back

Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні колегії Державної податкової адміністрації області

01-02-2011 | 14:27

1 лютого голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні колегії Державної податкової адміністрації в області, на якому підбито підсумки роботи податкових органів області за січень-грудень 2010 року та визначено завдання щодо забезпечення показників у I кварталі 2011 року відповідно до вимог розширеної оперативної наради ДПА України від 13 січня та селекторної апаратної наради ДПА України від 26 січня 2011року.

Володимир Хоменко подякував всьому великому колективу податківців області за проведену роботу та виконанню завдань по надходженню доходів до Зведеного бюджету у 2010 році. До загального фонду місцевих бюджетів області за минулий рік надійшло 1063,2 млн. грн. доходів, чим забезпечено приріст у порівнянні з 2009 роком на 125,4 млн.грн., або на 13,4%.

Голова обласної державної адміністрації також акцентував увагу на окремих напрямках подальшої роботи податкової служби. Одним з пріоритетних завдань керівник області визначив запровадження більш ефективної системи заходів податкових органів, направлених на інформаційно-роз’яснювальну роботу.

«Одними з перших в державі стартували бюджетна і податкова реформи, які покликані своєю ефективністю формувати довіру у населення до курсу реформ. У своїй заяві стосовно Податкового кодексу Президент України Віктор Янукович наголосив: «У нас немає іншого виходу, як побороти тіньову економіку. Вона породжує корупцію, створює загрозу демократичним правам і свободам, не дозволяє Україні зайняти гідне місце у цивілізованому світі». Тому зараз необхідно прикласти максимум зусиль для продовження ефективної роз’яснювальної роботи для того, щоб у людей було чітке розуміння статей нового Податкового кодексу та динаміки його розвитку», - підкреслив Володимир Хоменко.

Він також зауважив, що 2011 рік – це рік нових підходів при плануванні та адмініструванні податків. Тому в умовах нового податкового законодавства необхідно зростання надходжень доходів до бюджету забезпечувати за рахунок покращення адміністрування податків, зміцнення кадрового потенціалу, усунення передумов для корупційних проявів, ефективної боротьби з тіньовим бізнесом та схемами мінімізації, ухиляння від сплати податків.

«Це не просто податки, це пенсії для наших людей і життя за законом, який повинен бути один для всіх», - наголосив голова облдержадміністрації.










Прес-служба облдержадміністрації